Teproduserende land

Rwanda
Kamerun
Kenya
Mauritius
Zimbabwe
 

Africa

The introduction of tea to Africa goes back to the end of the 19th century. It first originated in South Africa where the English started its cultivation to secure new sources of supply. Then, German settlers experimented with its cultivation on the slopes of Mount Cameroon and in Tanzania. Throughout the 20th century numerous countries began to grow tea, and today, the African continent is an important player in the world tea market.
The teas are produced either by using traditional methods, giving either broken or whole leaf teas, or equally they are produced by CTC, "crushing, tearing, curling", a mechanical process that transforms the tea leaf into tiny pearls mainly for teabags. Today a dozen African countries produce black tea, of an uneven quality depending on its origin, and Le Palais des Thés experts have decided to only buy the product from some of them.

top

Kenya

Kenya er i dag verdens fjerde teprodusent, med 8% av den totale verdensproduksjon. Nesten all teen fra landet er CTC teer, med unntak av Marynin hagen, som har holdt på sine tradisjonelle prosessmetoder.

Rwanda

Rwandas teproduksjon er ubetydelig på verdensbasis, men landet tilbyr noen med og kvalitet.

Zimbabwe

Kamerun

Mauritius

Mauritius, som ligger i havet utenfor Øst kysten av Afrika, produserer forskjellige teer. De mest ettertraktede er skattet for utpreget vaniljesmak

Rød te

Opprinnelig fra Sørafrika, er Aspalathus linearis eller Rooibos bush, som den er vanligvis kjent under, en annerledes plante enn teplanten. Den gir en behagelig drikk uten koffein og er nesten fri for garvestoff.

top

Copyright © 1999-2017 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website