Prinsippet te kategorier
Hvit te Wu Long eller semi fermenterte teer Røkte teer
Grønn te Svart te Mørk te

Røkte teer

Røkte teer er svarte teer. En kinesisk historie daterer deres opprinnelse til rundt 1820 i Fujian-området. På denne tiden hadde den kinesiske hær beslaglagt en plantasje. Plantasjeeieren, som ble bedt om å frigjøre tørkerommet, fant at han satt inne med en stor mengde våte blader. Siden han ikke ønsket å miste disse, bestemte han seg for å tørke dem så raskt som mulig. Derfor tente han en ild med granrøtter og plasserte bladene over den. Bladene tørket på få minutter og hadde en egenartet røksmak. Få dager etterpå, oppdaget en utenlandsk handelsmann, som var på besøk hos plantasjeeieren, dette kasserte te-partiet. Han ble betatt av dens aroma og tok den med til Europa, hvor den hadde stor suksess.
 

I dag produseres røkte teer med den samme prosess: etter rulling blir bladene lett ristet på en varm jernplate, så lagt på bambushyller, over en varme av granrøtter. Prosessens lengde er avhengig av hvor meget røking man ønsker seg. Røkte teer er fremdeles en spesialitet fra Fujian-området og, som mange andre teer fra dette området, blir de også produsert på Taiwan.

Svart te   Mørk te       top

Copyright © 1999-2017 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website