Te og helse
Alkaloider Vitaminer
Garvestoffer og polyfenoler Te og jern

Te og jern

Man møter av og til påstanden om at tedrikking forårsaker lavere verdier av jern (Fe) i boldet.

Og faktisk er det slik at garvestoffene i te, som i seg selv har mange helsebringende effekter, kan begrense opptaket av jern i organismen. Det er likevel først ved et konsum på over 1,5 liter te per dag, at dette kan bli et problem. For de aller fleste som har normale jernverdier og et balansert kosthold, vil dette være uten betydning. Dersom man har problemer med jernverdiene, tilrådes det ikke å drikke te før min 40 minutter etter et måltid.
Viktig kilder for jerntilførsel, er rødt kjøtt, og i langt mindre grad i grønnaker. En vegetarianer har derfor større risiko for jernmangel. Gravide kvinner er også i faresonen for jernmangel og bør derfor begrense tekonsumet.

Vitaminer

Copyright © 1999-2017 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website