Prinsippet te kategorier
Hvit te Wu Long eller semi fermenterte teer Røkte teer
Grønn te Svart te Mørk te

Wu Long eller semi fermenterte teer

Disse innbefatter også teene som kineserne kaller blågrønne. Disse teer, som har lange, bleke blader før behandling, med et lavt koffeininnhold, forberedes med tre typer fermentering:

  •  en lett fermentering (12-15% som kineserne kaller "Wu Yi" etter navnet på fjellene i provinsen Fujian hvor teen dyrkes.
  •  en middels fermentering (40% ) som produserer blant annet Tie Guan Yin teer.
  •  en sterkere fermentering (50-60%) med en likhet til Wu Long (oolong) teer fra Taiwan.

Dette er teer med lavt koffeininnhold og er fullkomne til sen ettermiddag og kveld. De står sterkt i den tradisjonelle kinesiske medisin: de er tørstslukkende, beroligende og hjelper å fordøye fet mat. Wu Long (oolong) te kan trekkes i en tradisjonell tekanne, ved å bruke 10 til 20 g te per liter vann og la den trekke mellom 7 og 8 minutter. De kan også nytes ved å bruke Gong Fu Cha-metoden (side 56) i små tekanner som fylles med blader og disse trekkes i 30 til 60 sekunder. Semi-fermenterte teer av høy kvalitet kan trekkes flere ganger uten å tape smaken.

Grønn te   Svart te       top

Copyright © 1999-2017 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website