Eisai og Matcha Shiro

På 1200-tallet returnerte en buddhistisk munk ved navn Eisai fra Kina med frø fra teplanter som ble plantet på ulike øyområder i Japan. På denne tiden var det normal å lage te ved å knuse bladene til et fint pulver, for så å vispe pulveret og vannet sammen i en bolle. En periode var dette en drikk kun eliten fikk nyte godt av, men te ble stadig mer populært og er for tiden en sentral del av Japansk Zen filosofi og estetikk, takket være Cha No Yu seremonien.

I Japan skiller de mellom skygge-te og lys-te. I likhet med Gyokuro og Kabuse Cha lages Matcha fra planter som har blitt tildekker før innhøstning. I løpet av de tre ukene før innhøstningen dekkes plantene gradvis mer tid, hvilket fremmer utviklingen av aminosyrer og Umami smaken. Denne teen er spesielt kjent for sine helsefremmende aspekter ettersom den er rik på aminosyrer og polyfenoler.

Matcha er laget ved at tebladene (Tencha) knuses og blir gjort om til et fint pulver.

Navnet til denne Matchaen ‘’Shiro’’, betyr ‘’hvit’’ på japansk. Dette er en betegnelse som viser til te av høy kvalitet.

Matcha Shiro er produsert i Japan, i Shizuoka prefekturet, fra Saemidori kultivarer som ofte brukes i produksjonen av eksepsjonelle skygge-teer. Disse teene dekkes til av strå eller et laken tre uker før innhøstning. Når bladene ikke får lys utvikler de mindre tanniner, hvilket gir en rik, kremete tekstur.

En sjelden og dyrebar Grand Cru som brukes i Cha No Yu seremonier (en Japansk te seremoni). Dette er en rik og kompleks Matcha som er ideell for smaking.