Elegante teutstyr og utsøkte teer fra “solens opphav”

Vareleveransen er rett rundt hjørnet, og i tillegg til de sorte Grand Cru-teene, venter alle butikkene våre også spent på de nye produktene fra Japan! Det stemmer, du har enda mer å glede deg til nå, kjære tedrikker!

Elegante teutstyr

Shiboridashi

I likhet med den kinesiske gaiwan, er Shiboridashi óg en liten håndtaksløs tebrygger fra Japan, som brukes ofte til å trekke grønne teer av høy kvalitet. Det kan da for eksempel være: Gyokoro, Kabuse og Sencha. Samtidig som Shiboridashi’en gir tebladene nok plass til å utfolde seg, så holder den også veldig godt på varmen. På den måten skaper dette utstyret de perfekte forholdene til tebrygging, slik at teens fulle smakspotensiale blir brakt fram.  

Shiboridashi’en som vi får inn er av porselen, og er et utmerket materiale for de som liker å drikke litt ulike teer. Ettersom porselen ikke absorberer teens aroma, vil ikke teen påvirke de neste bryggene. Således vil det også bli lettere å kjenne alle de aromatiske nyansene, uansett hvor subtile de er. En annen fordel med porselen er at den blir fort varm og klarer å fordele varmen jevnt over keramikken, noe som resulterer i en raskere samt bedre brygging. 

Brukerveiledning for Shiboridashi kan du lese her: Shiboridashi

Asagao tekoppen

En elegant tekopp av porselen som passer utmerket til Shiboridashi, men kan selvfølgelig brukes separat for andre te-anledninger. Designen er inspirert av de delikate blomstene “Morning Glory”, som symboliserer den japanske kultur. På grunn av materialet og formen, er koppen i stand til å fremheve teens aromatiske noter. 

Aoki tekanne

Gjennom flere århundre med en unik og særdeles raffinert ekspertise, gir Wazuqu-støperiet oss Aoki-kannen. Det er en midnattsblå kunst-bruksgjenstand som gjenforener det moderne og det tradisjonelle i dens elegante design. Tekannen rommer opptil 45 cL og har en anti-drypp tut som presiserer hellingen. 

Relaterte produkter fra Wazuqu-stoperiet

Utsøkte grønne Grand Cru’er

Kabuse Yabukita Haruno 2020

En grønn Grand Cru med en svært rik tekstur og aromatisk profil, som omfatter vegetale og metalliske noter ledsaget av en kraftig umami-smak. Kabuse faller i underkategorien som skyggete, hvilket innebærer at teplantene har vært tildekket i flere uker før innhøstingen for å begrense sollyset. På den måten bygges det opp teanine i bladene, og resultatet blir en bløt tekstur som vi setter stor pris på. 

Økologisk Gyokoro Hikari Shincha 2020

Gyokoro Hikari betyr “Jade dugg” og referer til teens elegante og ømfintlige natur. Dette er en utsøkt Grand Cru som byr en kompleks aromaprofil, med noter av det florale, vegetale, marine-pregede og gourmet-aktige. I likhet med Kabuse er Gyokoro en skyggete, der tildekkingen har resultert i en rund væske med en unik umamismak. En umamismak som blir værende lenge i munnen. Uten tvil en fantastisk Grand Cru fra Kirishima-regionen i Kagoshima, produsert av Mr.Nishi. 

Økologisk Tamaryokucha Kamairi de Gokaze 2020 

I motsetning til de aller fleste japanske teer, så blir denne Tamaryokucha’en røstet i en wokpanne istedenfor dampet for å stoppe oksideringen. Denne prosedyren er temmelig lik behandlingen av grønne kinesiske teer, og gir derfor mer gul-grønne blader. Denne spesielle Grand Cru’en er fra Gokaze i Miyazaki prefekturet, og er en frisk og vegetal grønn te med røstede noter. 

To dager igjen!

Riktig! Om ikke altfor lenge får vi disse lukrative varene inn i butikkene våre, men husk vi har begrensede mengder av enkelte varer. Da kan det være lurt å forhåndsbestille på nettbutikken vår.

Ellers så gleder vi oss til å se deg på enten Grensen, Bogstadveien eller på Sandvika Storsenter