Feir med god te og dessert!

Selv om pandemien preger 17.mai i år, kan vi fortsatt ha en storslagen feiring – uavhengig av hvor stor eller liten feiringen blir. Det handler bare om å gjøre det beste ut av situasjonen og være kreativ. Så ikke nøl med å pynte huset med friske blomster, vaiende flagg og all dekor iført rødt, hvitt og blått. Bak den lekreste pavlovaen med generøse mengder krem toppet med massevis av blåbær og jordbær. Fyll frokostbordet med herlig spekemat, fransk ost, eggerøre, nystekte rundstykker og friske salater. Og ikke minst, lag noen gode kanner med god te til 17.mai. Ja, du leste riktig – for oss teelskere finnes det alltid en anledning for å nyte god te til maten, og spesielt til desserten. Her er det bare å slå seg løs!

Se en episode av Te & kake med Synne på IGtv der hun parrer forskjellige teer og kaker

 

Te til søte fristelser

17.mai er ikke fullkommen uten et kakebord som bugner av søte fristelser, for i tillegg til pavlova har vi bløtkake, rullekake, ostekake og sitronterter som også slår godt an. Og dersom du trenger en passende te til desserten du serverer, så kan du sjekke ut forslagene under: 

Fruktige desserter

En grønn sencha med smak av bringebær – perfekt for å fremheve de søte og friske notene i desserten. 

For deg som oppsøker kontraster i smak, anbefaler vi deg denne stekte grønne teen som byr på en ristet og treaktig aroma. 

   

   

   

   

  Earl Grey m/ blåblomst En utsøkt Earl Grey-te passer særdeles godt til sitronterter, hvor den spiller på dessertens syrlige og pikante noter.

   Sjokolade og mektige gourmet desserter

   Qimen Hao Ya

   Denne sorte Qimen-teen er perfekt til sjokoladedesserter, ettersom dens utpregede noter av kakao og malt kan bidra til å booste sjokoladesmaken i desserten. 
    Osmanthus d'Or eller Dong Ding 
    Karamellens søte og fyldige vaniljesmak går hånd i hånd med florale, vegetale og mineralske noter. Vi anbefaler da semi-oksiderte oolong som Osmanthus d’Or eller Dong Ding. 

    Feir 17.mai med teens sjampanje!

    På 17.mai er det vanlig å poppe en flaske med dyr sjampanje eller cava, men vet du hva annet som er minst like lukrativt og utsøkt: en Darjeeling First Flush, også kjent som “teens sjampanje”. 

    Fra den anerkjente appellasjonen Darjeeling gir vi deg Millikthong DJ 2 F.T.G.O.P.1 - en nydelige vårte som byr på delikate noter av blomster, mandler og frukt. Denne First Flush Darjeeling teen er tilgjengelige i alle våre butikker. Så hvorfor ikke bytt ut flasken med en stor flaske med kaldbrygget First Flush Dajeeling te på nasjonaldagen? 

    Frist dine gjester med forfriskende te-drinker

    Til tross for at meteorologene spår en klissvåt nasjonaldag, hindrer det ikke oss i å mekke sammen sommerinspirerte te-drinker. Hvem vet, kanskje det bringer sommeren og solværet raskere til oss?

    Forfriskende Fruit Garden med bringebær og Cremant d’Alsace

    Porsjoner: 5 glass

    Ingredienser

    • 10g Fruit Garden 
    • ½ L vann
    • 1 liter Crémant d’Alsace
    • bringebær
    • 25 mL syrup

    Slik gjør du

    1. Trekk Fruit Garden i ½ L med vann i 2 timer. 
    2. Sil ut teen og sett blandingen i kjøleskapet i minst én time.
    3. Hell ⅓ av Fruit Garden og ⅔ Cremant d’Alsace i et glass. 
    4. Server med isbiter og friske bringebær. 

    Fruit Garden lemonade (alkoholfri)

    Ingredienser

    • 15g Fruit Garden
    • ¾ L musserende lemonade 
    • Friske bringebær

    Slik gjør du

    1. Tilsett Fruit Garden i den musserende lemonaden, og la blandingen trekke i kjøleskapet opptil 3-4 timer. Sil ut teen. 
    2. Server i et stort glass med isbiter, bringebær og friske mynteblader på toppen. 

    På nasjonaldagen er det lov å kose seg masse, så kjør på og lykke til med feiringen. Vi i Palais des Thés ønsker dere en riktig god 17.mai!

     

    *Alle våre blogginnlegg er skrevet av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter.