Ichibancha 2020 Grønne vårteer av gastronomisk underverk

Ichibancha 2020 Grønne vårteer av gastronomisk underverk

Som en start på vår homage til denne vårte-sesongen, presenterer vi deg ichibancha fra Japan!

Dersom du ikke fikk med deg tidligere innlegg om vårteer, og lurer på hva som gjør disse teene så spesielle, kan du lese det her: Ny runde av årets sjeldne vårteer

En japansk vårhilsen

Ichibancha betyr “årets første te”, og betegner de mest prestisjefylte grønne vårteene i Japan. De er bestående av friske unge spirer fra den første innhøstingen, plukket mellom sen-april og mai. Den silkemyke teksturen og de komplekse aromaene kommer til uttrykk når disse bladene forvandles til særdeles utsøkte og gastronomiske underverk. 

Det er ikke kun den japanske befolkningen som setter høy pris på disse vårteene. Au contraire, ichibancha er ettertraktet blant te-entusiaster, te-connoisseurer og te-sommelierer rundt om i verdenen. Av den grunn blir disse teene utsolgt innen juli-måneden er omme, og da er ikke disse teene tilgjengelig før til neste år. 

Vi på Palais des Thés er derfor heldige samt takknemlige for at vi får inn flere av disse eksklusive vårteene. Du får med andre ord muligheten til å nyte disse herlighetene. 

Forfriskende fornemmelse av shincha

Shincha. Shin. Ny. Cha. Te. Shincha, altså “ny te” er de mest kjente ichibancha-teene, og er tilgjengelig på markedet før regnsesongen i juli starter. Vårteene er da på sitt ferskeste. Hvis du er kjent med sencha, så kan du betrakte shincha som en absolutt oppgradering.

Shincha har en mer kompleks aromatisk profil samt sødme i forhold til sencha. Heller har den ingen astringens. De primære notene er nyklippet gress, jod, spinat og grønnsaker, mens sekundær notene kan være smør, skalldyr, nøtter og hvite blomster. 

Disse teene har du i vente: 

  • Saemidori Miyazaki Shincha 2020
  • Mr.Oota’s Yabukita Tenryu 2020
  • Tenryu Asatsuyu 2020
  • Fukamushi Asanoka Shincha 2020
  • Tawaramine Yabukita de Mr.Shoji 2020

Kyusu - få mest ut av vårteen din

Vi anbefaler deg på det sterkeste å tilberede shincha-teen din i en Kyusu. Hva er en Kyusu, spør du. Jo, det er en tradisjonell japansk kanne som brukes til å tilberede en rekke grønne teer av høy kvalitet. Japanske grønne teer for å være med spesifikk. Det er fordi en Kyusu får best fram teens aromatiske potensiale, ettersom leirkannen holder bra på varmen under trekkingen. 

Interessert? Ta en titt på vårt utvalg av Kyusu: 

Mer detaljert informasjon om Kyusu samt brukerveiledning finner du i linkene under. 

 Kyusu 0.25L

 Kyusu Marui

Kan du nesten ikke vente? 

Vi har ennå noen shincha-teer igjen i noen av butikkene våre. Hvorfor ikke prøve disse ut mens du venter på flere? 

  • Saemidori Kagoshima Shincha 2020 
  • Saemidori Kirishima Shincha 2020

Om du liker disse, kommer du definitivt til å elske de nye vårteene som vi kommer til å ha inne f.o.m. 30.juli.

               

Tilbake til blogg
1 av 3