Ny runde av årets sjeldne vårteer! Nye First Flush, Ichibancha og pre-Qingming teer tar snart sin rettmessige plass i butikkhyllene våre

Hør hør, kjære te-entusiaster!

En ny strøm av årets sjeldne og utsøkte vårteer er på vei inn i alle våre butikker. Ja, du leste riktig! Fra og med torsdag 30.juli kommer vi til å by deg på eksklusive vårteer, blant annet…

… og mye mer.

Vårteer? First Flush, Ichibancha og pre-Qingming? 

For dere som får høre om “vårteer” nå for første gang, kan ordene i overskriften virke veldig gresk. Ikke vær redd, heller gled deg, du har mye spennende i vente! Her kommer en forklaring: 

Hva er så spesielt med vårteer? 

Blant te-connoisseurer er vårteene nesten et synonym for overlegent kvalitet. Tebladene er plukket under første innhøsting som vanligvis skjer på våren. Disse bladene er spesielle fordi de er rikelig pakket med vitaminer, mineraler og aminosyrer. Ikke minst har de mer sødme, behagelig tekstur og kompleks aroma, hvilke er grunnleggende for sjeldne og utsøkte teer. 

Alle disse næringsstoffene samt aromaforbindelsene har teplanten klart å samle opp under vinteren. De nye skuddene som dukker opp etter denne årstiden er derfor veldig næringsrike og delikate. Dermed er de ansett som teblader av ubeskrivelig høy kvalitet. 

 Forskjellige te-regioner bruker ulike navn til å betegne “første innhøsting”-teer: 

  • I India og Nepal heter det First flush, der tebladene blir plukket mellom mars og april. 
  • Japan kaller disse teene for Ichibancha. Innhøstingen foregår fra sen-april til mai. 
  • I Kina kalles disse teene for pre-Qingming eller Ming Qian, som refereres til innhøstingen før Qingming-festivalen, altså før 4.-6.april. 

Interessert? Vil du vite mer? 

Som en liten homage til denne spesielle te-sesongen kommer vi i de neste par ukene, til å poste innlegg om First flush, Ichibancha og pre-Qingming teer. På den måten vet du hva slags utsøkte teer du har i vente. Følg oss på sosiale medier for kommende kunnskapsdryss!

 Vi er like spente som deg!