Nye sorte Grand Cru-teer!

Gode nyheter! Til tross for at vårte-sesongen er over må vi ikke glemme de sommerinnhøstingene som byr på like gode og utsøkte teer. 

F.o.m. torsdag 27.august får vi inn en rekke sorte Grand Cru’er i butikkene våre. Så gjør te-skapet ditt klart til å fylles på med disse varme og runde herlighetene!

Sort te - En kort forklaring 

Sort te er en av seks basisvarianter av te. Det er en full-oksidert te som er kjent for sin kraftige smak og dyp-røde væske. Produksjonen er vanligvis bestående av følgende prosedyrer: visning, rulling, oksidering (også kjent som fermentering), varmebehandling, og tørking. 

Den viktigste prosedyren er oksideringen. Under denne prosessen reagerer oksygenet i lufta med tebladenes planteceller, hvilket gir bladene en dypere brunfarge. Samtidig som teen blir kraftigere gjennom oksideringen, blir smaksprofilen også endret. Dermed kan sorte teer ha noter av malt, treverk, kokt frukt, honning, lær og krydder. Grønne teer er på en annen side minimalt oksidert, ettersom de blir varmebehandlet og tørket rett etter plukkingen. Det er derfor grønne teer er lysere og (så klart) grønnere i fargen. Samt har de mer vegetale smaksnoter som kan minne om gress, tang, blomster, frukt og kokte grønnsaker. 

Oppdag innkommende sorte Grand Cru’er

Dragon Rouge du Mont Dahei 2020

En fremragende sort te fra Yunnan-provinsen i sørvest-Kina – dyrket og plukket i Dahei-fjellet. Ved bruk av den taiwanesiske kultivaren Jinxuan (som typisk anvendes til oolong), får vi høykvalitets te med en kraftig aromatisk profil. En Grand Cru med skogsaktige kakao noter, med en floral avslutning som kan minne om fresia. 

Darjeeling Castleton DJ 92 F.T.G.F.O.P.1 2020

Castleton-tehagen i Darjeeling er svært kjent for deres second flush teer, og denne teen er særdeles et perfekt eksempel på hva området har å tilby! Sommer innhøstningens teblader byr på honningsaktige og fruktige noter, samt en delikat pudrede tekstur i munnen. 

Qimen Hong Cha Mao Feng 2020

En kraftig aromatisk sort te fra Qimen i Anhui-provinsen i Kina. Denne teen er høstet 800 meter over havet i Qi Hong-fjellet, og kommer fra kultivaren Zhu Ye Qi. Hong Cha Mao Feng gir ut sterke noter av kakao, frukt, treverk og blomster. 

Økologisk Teh Hitam Dari Pasir Kuda 2020

Indonesia er ikke (ennå) kjent for teproduksjon, men landet har ideelle forhold for å dyrke te: høye fjell, vulkansk jord rikt på mineraler, og et perfekt sub-tropisk klima. Vi på Palais des Thés er derfor henrykt over at vi snart skal få inn denne nyoppdagede sorte teen fra Jawa Barat, Indonesia. En velbalansert og aromatisk Grand Cru med en langvarig smak av honning, frukt og blomster, som også avsluttes med en subtil preg av kakao. Ikke minst er denne teen økologisk sertifisert av Ecocert, som er et velkjent uavhengig sertifiseringsorgan.  

Økologisk Kagoshima Benifuki av Mr Kumada 2020

Det er ikke ofte vi får sorte teer fra Japan; det er en sjelden begivenhet som vi på Palais des Thés alltid ser fram til. Kagoshima Benifuki er et mesterverk av en Grand Cru, med gourmet-aktige noter av frukt, lær, honning og vanilje. Denne utsøktheten er produsert av Mr.Kumada – en bonde som er svært opptatt av miljøet, jordkvaliteten og det biologiske mangfoldet. Det er ikke uten grunn at denne teen har fått økologisk sertifisering av Ecocert. 

Lyst til å prøve ut disse teene? 

Kom innom butikkene våre på BogstadveienGrensen eller Sandvika Storsenter eller forhåndsbestill i nettbutikken vår, slik at du får sikret deg i hvertfall én pose av deilig Grand Cru-te