Pre-Qingming 2020 - En sjelden begivenhet

Skjønnheten av det uvarige

Det å være en te-entusiast er å begi seg ut på en verden som omfavner det uvarige. Teplanten går gjennom en rekke sesonger i løpet av et år, hvorav hver sesong byr på diverse værforhold. Det setter preg på teens utseende, aroma og smak. Ulike sesonger gir dermed ulike teer. Det kan innebære at du må vente nesten et helt år for å kunne nyte månedens raffinerte te igjen. Jeg vet, det kan være frustrerende. Vi på Palais des Thés opplever det stadig vekk, særlig når det kommer til vårteer. 

Likevel er det absolutt verdt ventingen. Det å gjenoppleve vårteens utsøkthet og kompleksitet er verdt det. For teen hadde ikke klart å gi deg den fornemmelsen hvis den ikke fikk tid til å samle opp alle de gode næringene og aromaene under vinteren. Det stemmer, kjære te-entusiast - vi fortsetter med vår homage til vårte-sesongen. I dette innlegget skal vi fokusere på “aristokratenes te”, nemlig pre-Qingming fra Kina.

Sjekk ut vårt første innlegg om vårteer dersom du lurer på hva som gjør disse teene så spesielle: Ny runde av årets sjeldne vårteer

En sjelden begivenhet

Pre-Qingming (også kjent som Ming Qiang) betegner spesifikt vårteene som plukkes før den årlige Qingming-festivalen, dvs. før 1.-5.april.  Qingming betyr “rent lys” og er en kinesisk helligdag, der familier hedrer sine forfedre ved å rengjøre graven deres samt utføre rituelle ofringer, som mat, drikke og røkelse. I tillegg til at dette er viktig begivenhet for de innfødte, markerer den også starten på innhøstingen av vårteene. 

Hvorfor er Pre-Qingming teer så spesielle? 

  • De er ekstrem sjeldne i og med at innhøstingen strekker seg over en veldig kort periode. Det kan spenne over noen få uker til kun ti dager. 
  • De produseres i begrensede mengder, hvilke gjør dem vanskelig å få tak i. Enkelte pre-Qingming teer er reservert til det kinesiske statsrådet. 
  • Tebladene er svært delikate, fyldige og aromatiske. Siden det er kaldt i tidlig vår, og bladene vokser saktere, er teen mer næringsrik i forhold til plukket etter Qingming. 

Hørtes ikke dette interessant ut? 

Til tross for den begrensede mengden samt tilgangen, har vi allikevel klart å få tak i én sjelden variant, nemlig Long Jing pre-Qingming!

Dragens brønn

Long Jing betyr “dragens brønn”, og har en særdeles godt rykte på seg blant den kinesiske befolkningen samt tedrikkere rundt om i verdenen. Denne grønne teen har opp gjennom historien vært avsatt til aristokratene, og ikke ulikt i disse tider, så er denne vanligvis reservert til det kinesiske statsråd. Av den grunn er det svært vanskelig å få tak teen, særlig på det internasjonale markedet. Vi alle på Palais des Thés er dermed henrykt over at vi har klart å tak i denne sjeldne vårteen. For det betyr at også du får muligheten til å nyte dette underverket!

Særlig dere som er lojale tilhengere av Long Jing samt Long Jing Imperial kommer til å elske denne teen. Den er teknisk sett av samme kaliber, men av mye høyere kvalitet. Long Jing pre-Qingming byr på en delikat og fyldig tekstur, samt en kraftig aromaprofil, bestående av vegetale, mineralske og nøtteaktige gourmet noter. 

Holder det ikke med én kinesisk vårte? 

Frykt ikke! Vi kommer til å få flere vårteer inn på samme tidspunkt, men de går under kategorien Yu Qian, som plukkes mellom 5.-20.april. Det vil si etter Qingming-festivalen. Selv om disse bladene ikke er like delikate som pre-Qingming, er de fortsatt vårteer av særdeles høy kvalitet. Det som er typisk Yu Qian-teer er at de har kraftigere smak enn pre-Qingming, ettersom tebladene vokser raskere i løpet av sen-våren. Så de er absolutt verdt å teste ut!

 I tillegg til Long-Jing pre-Qingming, har du disse vårteene i vente: 

Vi er like spente som deg for disse teene! Håper vi ser deg i butikkene våre når disse teene har ankommet (f.o.m. 30.juli)