Støtt våre tevenner! Prøv ut kommende Grand Cru teer fra Nepal og Indonesia

Året 2020 er snart omme, og vi kan alle si oss enige i at dette året har vært tøft. Likevel er vi på Palais des Thés kjempetakknemlige for all den støtten vi har fått fra dere lojale teelskere. Dere har virkelig vist hvor mye dere verdsetter teen vår, men vi trenger deres hjelp nok en gang. Denne pandemien har vært ekstra vanskelig for våre teprodusenter i Nepal og Indonesia. For å støtte dem har vi kjøpt inn et parti av deres nydelige Grand Cru teer, og vi håper at du også vil gi dem en sjanse! 

Nepalesiske Grand Cru teer

Blant dagens teproduserende land er Nepal det landet som er hardest rammet av Covid-19. Nepal er et av de fattigste landene i verden. Med små avsidesliggende gårder, falleferdig infrastruktur og bygninger, og stengte transportruter har pandemien og lockdownen gjort deres situasjon ekstra utfordrende. François-Xavier Delmas har gjort sitt beste for å støtte våre nepalesiske tevenner og samarbeidspartnere under denne vanskelige perioden. Han har kjøpt opp et parti av tre utsøkte Grand Cru teer som skal stå klare i butikkhyllene våre fra og med 3.desember. Vi håper at du vil prøve ut disse nepalesiske teene for å støtte våre teprodusenter. Les: Our nepalese friends need you og Without a roof

 

Økologisk Panitar White Tips 2020

En tilhenger av Bourgoens D’Argent du Guangxi eller Bai Mu Dan du Mont Mang Bai? Vi anbefaler deg å prøve ut vår Økologiske Panitar White Tips 2020 – en høykvalitets hvit te fra Ilam-distriktet. Denne fine og myke Grand Cru teen har en kremete tekstur som byr på florale, fruktige og vegetale noter. 

La Mandala Summer Delight

La Mandala Summer Delight 2020 er en second flush fra den respekterte tefabrikken La Mandala i Ilam-distriktet, drevet av lidenskapelige teelskere og dyktige connoisseurer. Deres kjærlighet til yrket og utdypende kunnskap reflekteres i denne sorte Grand Cru teen. Dens søte fløyelsaktige tekstur avslører vegetale, fruktige, florale og honningspregede noter – en utsøkt Grand Cru der du får eksepsjonelt mye for pengene!

Økologisk Guranse Summer Flower 2020

I Dhankuta-distriktet i øst-Nepal ligger den kjente tehagen Guranse som strekker seg over høyder på 1200 til 2200 meter over havet. I år gir de oss Økologisk Guranse Summer Flower - en kompleks second flush som byr på intense noter av blomster, frukt og mandler. 

Indonesiske Grand Cru’er

Selv om Indonesia ikke er like hardt rammet av Covid-19 som Nepal, har denne tiden også vært utfordrende for landets teindustri. Indonesia er ennå ikke kjent for teproduksjon, til tross for at landet har ideelle forhold for å dyrke te. Dette øyriket byr på høye fjell, vulkansk jord rikt på mineraler og et perfekt sub-tropisk klima – hvilket har resultert i to utsøkte oolonger. Vi håper at du vil smake på disse Grand Cru teene, og vi anbefaler deg å tilberede teene enten med en gong fu tekanne i glass eller i en gaiwan i 30-40 sekunder. 

Sukui Oolong

“Sukui” betyr “takknemlighet” på indonesisk, og er kanskje en manifestasjon av hva vi bør fokusere på under denne vanskelige tiden – nemlig takknemlighet. Denne Sukui oolongen er produsert av en familiedrevet teplantasje, og lagd av den kjente taiwanesiske kultivaren Si Ji Chun. Samtidig som Grand Cru teen byr på intense florale noter er teen rund og søt, preget av gourmet-noter av smør og vanilje. 

Oolong Héritage

Fra Halimum-fjellet gir vi deg Oolong Héritage 2020 – en hyllest til tradisjonene og forfedrene som har videreført kunnskapen om te og håndverket fra generasjon til generasjon. En ristet, søt og kompleks oolong med intense gourmet-noter av hasselnøtter og karamell. Bytt ut dessertvinen, og feir slutten av 2020 med denne herlige dessert-teen! 

 

Fra og med torsdag 3.desember kan du få tak i disse teene i butikkene våre. Prøv ut disse utsøkte teene og støtt våre tevenner! 

 

*Alle våre blogginnlegg er skrevet av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter.

 **Les også DISCOVERING TEA, A tea traveller's blog