Frakt med Bring fra 49kr *** Klikk & Hent i Bogstadveien

Nyheter

 • Darjeeling First Flush 2021 - Sjampanjen i teverden

  Et helt annet kaliber Darjeeling second flush, third flush og andre diverse indiske svarte teer er kjent for å ha en mørk gyllenbrun likør med no...
 • Pre-Qingming 2020 - En sjelden begivenhet

  Skjønnheten av det uvarige

  Det å være en te-entusiast er å begi seg ut på en verden som omfavner det uvarige. Teplanten går gjennom en rekke sesonger i løpet av et år, hvorav hver sesong byr på diverse værforhold. Det setter preg på teens utseende, aroma og smak. Ulike sesonger gir dermed ulike teer. Det kan innebære at du må vente nesten et helt år for å kunne nyte månedens raffinerte te igjen. Jeg vet, det kan være frustrerende. Vi på Palais des Thés opplever det stadig vekk, særlig når det kommer til vårteer. 

  Likevel er det absolutt verdt ventingen. Det å gjenoppleve vårteens utsøkthet og kompleksitet er verdt det. For teen hadde ikke klart å gi deg den fornemmelsen hvis den ikke fikk tid til å samle opp alle de gode næringene og aromaene under vinteren. Det stemmer, kjære te-entusiast - vi fortsetter med vår homage til vårte-sesongen. I dette innlegget skal vi fokusere på “aristokratenes te”, nemlig pre-Qingming fra Kina. 

  Sjekk ut vår første innlegg om vårteer dersom du lurer på hva som gjør disse teene så spesielle: Ny runde av årets sjeldne vårteer

 • Ichibancha 2020 Grønne vårteer av gastronomisk underverk

  Det er ikke kun den japanske befolkningen som setter høy pris på disse vårteene. Au contraire, ichibancha er ettertraktet blant te-entusiaster, te-connoisseurer og te-sommelierer rundt om i verdenen. Av den grunn blir disse teene utsolgt innen juli-måneden er omme, og da er ikke disse teene tilgjengelig før til neste år. 

  Vi på Palais des Thés er derfor heldige samt takknemlige for at vi får inn flere av disse eksklusive vårteene. Du får med andre ord muligheten til å nyte disse herlighetene. 

  Forfriskende fornemmelse av shincha

  Shincha. Shin. Ny. Cha. Te. Shincha, altså “ny te” er de mest kjente ichibancha-teene, og er tilgjengelig på markedet før regnsesongen i juli starter. Vårteene er da på sitt ferskeste. Hvis du er kjent med sencha, så kan du betrakte shincha som en absolutt oppgradering.

  Shincha har en mer kompleks aromatisk profil samt sødme i forhold til sencha. Heller har den ingen astringens. De primære notene er nyklippet gress, jod, spinat og grønnsaker, mens sekundær notene kan være smør, skalldyr, nøtter og hvite blomster. 

  Disse teene har du i vente: 

  • Saemidori Miyazaki Shincha
  • Mr.Oota’s Yabukita Tenryu
  • Tenryu Asatsuyu
  • Fukamushi Asanoka Shincha
  • Tawaramine Yabukiya de Mr.Shoji