Te for å løfte opp hverdagen

Te for å løfte opp hverdagen

Tilbake til hjemmekontor, jobb eller skole

Juli-måneden er omme, og vi kjenner allerede tilstedeværelsen av “den hektiske hverdagen” krype inn, særlig nå som vi er godt i gang med august. De lange soldagene begynner å bli kortere, de grønne bladene skifter til gulere nyanser, og e-post fra jobben dukker plutselig opp i innboksen etter et måneders avbrekk. Akkurat – om ikke så lenge blir sommerferien en bittersøt minne, hvilket betyr at vi dermed må omstille oss til en høyere tempo. Enten om det er hjemmekontor, jobb eller skole, er denne omstillingen lettere sagt enn gjort. Ta det med ro, vi har redningen din! Vi på Palais des Thés har nemlig en rekke gode og utsøkte teer som kan hjelpe deg gjennom hverdagen. Hvilke teer, spør du. Jo, fortsett å les, kjære tedrikker.

En myk start på dagen

Vekkerklokka ringer, men du kjenner at hodet er fortsatt døsig og at kroppen ikke er klar til å vike fra hvileposisjonen. Likevel er søvnsyklusen alt brutt, og du begynner å tenke på alle de tingene du må få gjort i dag. Motvillig reiser du deg opp fra sengen. Det er overhodet ikke lett, men vet du hva som hjelper? En kopp med god og varm te. Du får da en rolig start på morgenen, samtidig som du gjør kroppen samt hodet ditt klar for resten av dagen. Så sitt ned i godstolen din, og nyt stunden like mye som du nyter teen. 

Te for morgengruff

En særdeles forfriskende grønn te fra Kyushu-provinsen i Japan. Med sine søte, vegetale og mineralske noter, er Sencha Ariake en rund og stimulerende te – ideell som morgente!

Kanskje du er en av de som trenger litt ekstra futt i tekoppen for å virkelig våkne opp? Hvis det stemmer, da bør du prøve ut New Vithanakande! En delikat og fruktig, men samtidig en kraftig svart te fra Sri Lanka. Perfekt å drikke til frokost med eller uten melk.

I samarbeid med Louvre-museum i Frankrike, gir vi deg en fortryllende sort te med noter av bjørnebær og sitrus. Samtidig som du nyter morgenstunden, kan du drømme deg vekk i dette kunstverket! 

Dyp konsentrasjon

Vi har alle godt av å få litt hjelp med å holde konsentrasjonen oppe under arbeidsøkten. Så klart kan energidrikker ta deg et godt stykke på veien, men de er definitivt ikke bra for kroppen din – i hvert fall ikke i lengden. Jo, kaffe er også mye brukt, men effekten av koffeinet avtar etter én til halvannen time. 

Selvfølgelig anbefaler vi deg å drikke te for å øke konsentrasjonen. Te er generelt bestående av antioksidanter og theine (kjent som koffeinet i te), og er et godt alternativ til disse overnevnte drikkene. Te inneholder aminosyren L-theanine, som hjelper med å skille ut koffeinet over tid. Med andre ord får du en lengre effekt av koffeinet sammenlignet med kaffe. I tillegg hjelper denne aminosyren deg til å sove på kvelden, slik at du fint kan drikke te gjennom hele dagen uten at det går på bekostning av nattesøvnen. 

Te for å fokusere

En nydelig Earl Grey med sterk aroma av bergamot, og beriket med velduftende saflorblomster. Denne sorte teen kan du drikke i hele dag, og er ikke minst perfekt for å holde konsentrasjonen gående. 

Inspirert av en tibetansk oppskrift, gir vi deg en blanding av sort og grønn te med jasminblomster, ringblomster og vanilje.

Teen som ble drukket av samuraiene i Japan. Den er lav på koffein og rik på vitaminer B og E samtidig som den er styrkende uten å være over-stimulerende. En ideell te for fysisk og intellektuell trening. Den har en fin umami og frisk smak.

For små avbrekk

Stopp opp et øyeblikk. Vend øynene vekk fra pc-skjermen eller pensumboka. Pust inn. Pust ut. Pust inn. Pust ut. Det å ta små pauser i løpet av dagen er sunt for deg og for hjernen. Ikke minst er det kjempeviktig! Etter en halvannen timers arbeidsøkt blir hjernen din ukonsentrert, og trenger dermed tid til å restituere for sortere alle de inntrykkene den har fått inn. Så reis deg opp fra stolen, strekk litt på beina, og viktigst av alt, lag deg en kopp med beroligende te. 

Te for å slappe av

En gourmet-aktig og fruktig grønn te som tar deg inn til de tyrkiske bad, hammam, der det dufter av roser, grønne dadler, røde frukter og appelsinblomster. En herlig blanding som får deg til å roe ned kroppen. 

Long Jing, også kjent som “Dragens brønn”, er en av de mest kjente kinesiske teer. En delikat og søt grønn te med hint av vannkastanje. Pust inn kastanjens duft mens du ser for deg en spasertur gjennom skogen. 

En utsøkt urteblanding av lindeblomst, kamomille og appelsinblomst. Sammen med sine delikate, fruktige og krydrede noter, gir denne teen deg en følelse av både ro og velvære. 

Til slutt

Det er ikke lenge til vi alle er tilbake på jobb, hjemmekontor eller skole, så grip nå muligheten til å fylle opp te-lageret ditt med disse utsøkte teene! Hvis du ønsker andre anbefalinger fremfor disse, ta deg gjerne en tur til butikkene våre på Bogstadveien, Grensen eller Sandvika Storsenter. Da kan du få gode anbefalinger og råd fra våre hyggelig og dyktige ansatte!