Te og fastelavnsboller

Fastelavnssøndag er her om en drøy uke, som betyr at vi kan snart hive i oss massevis av hveteboller proppfulle av krem og annet snadder. Kanskje har du fått i deg en god dose allerede, da kaféene og bakeriene rundt om i byen har bugna av frodige fastelavnsboller og svenske semlor. Av den grunn har vi vært på et lite oppdrag. Vi har nemlig prøvd ut disse godsakene og paret dem med PDTs spesialtéer etter beste evne. Dette oppdraget fant sted langs Bogstadveien i Oslo. 

Vegansk semlasnurr

Vi begynte smaksreisen på Espresso House. De bydde på en spennende vegansk semlasnurr som var laget av surdeig, og som var fylt med krem og mandelmasse som varte lenge i munnen. Perfekt start! 

En morsom vri på semlabollen!

Anbefalt smaksatt te: Vive les Fêtes garantert! De runde og krydrede vanilje-notene til Vive les Fêtes hadde spilt godt med bollens nydelige gourmetsmaker. 

Anbefalt ren te: En kraftig sort te med noter av treverk og krydder ville ha utgjort en fin kontrast til dessertens kremaktige sødme. Her ville Darjeeling Puttabong vært en ypperlig kandidat!

Forfriskende og lett

Nede i Valkyriens “food court” snublet vi over noen lekre fastelavnsboller som var mekket sammen av Urban Soho Eatery. Disse viste seg å også være veganske. Bollen var luftig og lett, og inneholdt massevis av snadder: frisk bærkrem, fruktig syltetøy og ferske jordbærskiver for knasende tekstur. 

 

En forfriskende og elegant bærfest hos Urban Soho Eatery
 

Anbefalt smaksatt te: Det var umulig å ikke trekke frem Paris for her ved første bit. Her hadde téens delikate noter av roser, bringebær og litchi komplementert bollens friske og syrlige smaker. 

Anbefalt ren te: For et “renere” alternativ, hadde vi anbefalt Osmanthus d'Or. Denne oolongen ville ha tilføyd ekstra fylde med sin smøraktige karakter, og avrundet kremens pikante noter. 

 

Minnerik marsipan

Det var på tide å gå for det tradisjonelle. Hos Baker Hansen fikk vi i oss en klassisk semla som hadde massevis av krem og finkornet mandelmasse som minnet om søt marsipan. 

 

Anbefalt smaksatt te: En kopp med Rooibos des Vahinés hadde vært deilig til denne godsaken. Dens fyldige smak av vanilje og mandel hadde passet utmerket til bollens rike, marsipan-aktige preg. 

 

 

Anbefalt ren te: Vår populære Milky Oolong hadde fremhevet bollens kremaktige karakter gjennom téens florale og melkeaktige noter. Den vegetale smaken hadde i tillegg tilsatt en ekstra spennende smaksnyanse til paret.

 

Syltetøy med “punch”

Vi fortsatte litt til på den tradisjonelle stien, for da vi var hos Baker Brun gikk vi for en lekker krembolle med bringebærsyltetøy. Kremen var hverken for tung eller for søt, og det tynne laget med syltetøy hadde såpass mye syrlig “punch” at det gav hele bollen en fin balanse. 

Anbefalt smaksatt te: Vår Pure Indulgence Raspberry hadde tatt igjen bærnotene, samt bidratt til en friskhet som hadde skapt god balanse mellom smakene.  

Anbefalt ren te: Assam Maijian er en kraftig sort te med noter av krydder og malt – en fin smakskontrast til bollen. Samtidig har téen nok fylde og struktur til å fungere fint ved siden av kremen. 

Luksuriøs semla croissant

Avslutningsvis prøvde vi oss på Stockfleths’ semla croissant – det var sannelig en luksusdessert for oss! Croissanten var sprø, rikelig fylt med krem og nøtteaktig mandelmasse, toppet med skivede mandler. Mmmm, herlig!

Den luksuriøse semla croissanten til Stockfleths

 

 

Anbefalt smaksatt te: En gourmet-dessert fortjener en gourmet-te som Le Thé Merveilleux. Smaken av karamelliserte mandler og pistasjnøtter hadde i dette tilfelle fremhevet dessertens runde og nøtteaktige smak. 

 

Anbefalt ren te: Kenya Kirinyaga hadde vært en ypperlig kompanjong! Denne sorte téen er ikke bitter, men likevel kraftig nok til å kunne skjære gjennom den rike kremen og dermed skape balanse.   

 5 kremboller og 10 teer

Fem fastelavnsboller holdt i massevis, og det bare langs Bogstadveien!
(Vi prøvde også å teste bollene hos Samson, men de begynner å servere fastelavnsboller først 21. februar - og de er sikkert også veldig fristende!)

Hjemmelaget fastelavnsboller er jo like gode... Del gjerne oppskrifter med oss!

Det er flere steder i byen som står på vår liste for å teste ut forskjellige paring mellom te og mat. Følg med!

Med dette ønsker vi i Palais des Thés dere en fin vinterferie og god fastelavn!