Vær snill og ta vare på deg selv

Verden er fortsatt ikke helt tilbake til normalen. Selv for oss som bor i dette lille nordiske landet, har også hverdagen vår virkelig blitt snudd på hodet. Vi har måttet omstille oss til hjemmekontor, bruke masker på kollektivtransport, avstå fra å besøke våre besteforeldre, anvende generøse mengder Antibac, og ikke minst, unngå hjertevarme klemmer fra våre venner. For noen er denne omstillingen overkommelig, mens for andre er den temmelig utfordrende. Det er fullt forståelig; vi befinner oss i en vanskelig tid, preget av mer usikkerhet og stress. Likevel er det viktig at vi fatter mot! Hvordan? Jo, det beste du kan gjøre er at du tar godt vare på deg selv. Her er våre tips og råd på hvordan du kan nemlig gjøre dette, og så klart med hjelp av god te! 

Frigjør lykkerus og energi med fysisk aktivitet!

Yoga på morgen, luftetur med hunden, crossfit i garasjen, danse inne på rommet, eller simpelthen arbeide ute i hagen – uansett hva du gjør, er det bare positivt at du holder aktivitetsnivået oppe. Frisk og sunn for både kropp og sinn! Under fysisk aktivitet frigjør du nemlig endorfiner og dopamin, som gjør deg lykkeligere, mer fokusert og mindre stressa. Trenger du ekstra motivasjon og kick til trening din? Vel, visste du at te kan hjelpe med akkurat dette?

Matcha Imperial

Matcha er en tradisjonell japansk te, fremstilt av teblader som har blitt malt til et fint og irrgrønt pulver. I motsetning til vanlig te som trekkes, blir pulveret heller vispet ut i varmt vann. Så i prinsippet drikker du da hele blader, hvilke gjør at du får i deg et større konsentrat av L-theanine, vitaminer, mineraler og klorofyll. Matcha er spesielt egnet til fysisk aktivitet, ettersom den inneholder en god del koffein; den kan virkelig sette treningen din i gir! Vil du vite mer om matcha?

Les mer her: Matcha – En innføring for nybegynnere

Mate

Mate er en tradisjonell søramerikansk drikke, som har i de siste årene blitt mer og mer populær spesielt blant idrettsutøvere. I likhet med Matcha har Mate også en del koffein i seg, hvilket kan hjelpe deg med å holde konsentrasjonen samt energien oppe. Samtidig skal også denne drikken forbedre muskelsammentrekninger og redusere tretthet, slik at du får en bedre fysisk ytelse!

Sjekk ut: 

Spis regelmessig og velbalansert

Å drikke god te gjennom dagen og å spise regelmessig og velbalansert er uten tvil en viktig del av å ta vare på seg selv. Spis mer frukt, grønt og grovt fiber i dine matvaner; det kan hjelpe deg en masse med hensyn til næringsinntak og energinivå. Ikke minst kan det holde en del sykdommer i sjakk! Men husk at det også er lov å kose seg i ny og ne.

Sjekk ut:

En god nattesøvn

Ofte er det nattesøvnen som først faller bort når rutinene våre endrer seg. Prøv å hold faste søvnrutiner, samtidig som du regelmessig får inn 7-9 timer søvn. Søvn er dessverre undervurdert av mange, men den har så mye å si for din fysiske samt psykiske velvære. Særlig kan den bidra til å styrke immunforsvaret, hvilket er spesielt viktig med den kommende forkjølelsessesongen. Hvis du er en av de som sliter med å komme deg til sengs, eller faktisk slappe av på kvelden, da har vi noen urteteer som kan hjelpe. 

Kamille

Kamilleblomsten har tradisjonelt sett vært kjent for å være søvninduserende, takket være av den rikelig innhold av antioksidanten, apigenin. En beroligende urt med søt smak av epleaktige noter. 

Sjekk ut: 

Peppermynte og sitronmelisse

Peppermynte er rik på en kjemisk stoff som kalles for menthol, og skal virker muskelavslappende - perfekt før du legger deg! Mens sitronmelisse, hvilket er i slekt med myntefamilien, har i studier vist kan bidra til å redusere insomnia symptomer. 

Sjekk ut: 

Planlegg, planlegg, planlegg

Store høytider som Halloween, Black Week og jul er snart på vei! Det kan være en utfordring hvis de fleste bestemmer for å handle inn ting og gaver i siste liten. Det hjelper derfor om du planlegger dine kjøp av ting og gaver på forhånd, eller på nett. For å unngå fulle butikker og kjøpesentre i desember, start julehandelen nå.

Det er viktig å bidra til trygg handel. For dere teelskere har vi på Palais des Thés derfor satt ut julevarene våre ute tidlig i butikkene våre og på nett.

Sjekk også ut: Klikk&Hent

 

 

*Alle våre blogginnlegg er skrevet av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter.