Ceremonies
Den kinesiske tekunsten Russisk samvær rundt samovaren Den engleske te-tradisjon
Japansk teseremoni Marokkansk gjestfrihet

Den engleske te-tradisjon: afternoon tea

I 1606 kom den første te kassen til Amsterdam, dette var det føste te-parti somer blitt offisielt registrert i den vestilige verden.

 
Det var nederlenderne som på denne tiden dominerte handelen med ettertraktede varer fra oriententen, men engelskmennene, som noen år tidligere hadde etablert Det Øst-Indiske Kompagni utfordret deres hegemoni. Introduksjonen av te i England ble gjort på en snedig måte. Kaffehusene var meget populære og spredte seg rakst med stor suksess. I same perioden bragte en portugisisk prinsesse, Catherine of Bragance, som var gift med Englands unge konge, med seg vanen med å drikke te gjennom dagen.

Fra denne tid ble te en nasjonal lidenskap. Kongehusets vaner smittet og det var bare et tidsspørsmål før te erobret alle sosiale lag og ble en stor folkelig suksess. I dag er te en av pillarene i engelsk dagligliv og den drikkes på alle døgnets tider. Det starter med "early morning tea" på sengekanten med en liten kjeks eller to ved siden av, deretter er det "breakfast tea" til den kraftige engelske forkosten, "elevenses" følger 11 o'clock og holder dem gående inntil den tradisjonelle "after noon tea" inntas ved 15 - 16 tiden Dagen avsluttes gjerne med en kveldste før sengetid. .
"Afternoon tea" I Storbritannia er en meget sterk og stolt tradisjon. Det er en vane og et rituale som ble etablert av den 7. Hertuginne av Bedford på 1800- tallet. På den tiden spiste man tidlig lunsj og sen middag så hetuginnen gjorde det til en vane med tea og et let malted ved 15 - 16- tiden. Hun begynte etterhvert å invitere venner til dette lilee måltidet og det ble snart en vane som mange lot seg smitte av.
I dag, som på 1800-tallet samles venner og familie rundt dette te-måltidet. Melk, sukker og sitron bys fram sammen med teen. Selve teen blir tilbredt etter fem gylne regler som sier mye om denne formen for te-kultur.

  • varm te-kannen med kokende vann for å gi tebladene rikelig anledning til å gi fra seg smak.
  • tilsett en te-skje te per person samt en teskje for tekannen
  • hell det varme vannet over te-bladene - HUSK: vannet må aldri koke
  • la teen trekke i 3-5 minutter
  • rør forsiktig rundt og server

Etter hvert som "afternoon tea" ble etablert, utviklet det seg en mengde tilbehør i form av te-kanner, te-bokser, te-siler, kopper, sukkerskåler, melkemugger, skjeer og ikke minst spiselige saker som kaker, scones, muffins og toast - alt for å bringe de rette ingredienser sammen rundt teen og skape en spesiell atmosfære for denne lune engelske te-tradisjon.

Marokkansk gjestfrihet          top

Copyright © 1999-2018 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website