Prinsippet te kategorier
Hvit te Wu Long eller semi fermenterte teer Røkte teer
Grønn te Svart te Mørk te

Grønn te

Grønne teer er te som er ufermenterte og produksjonsmetoden må sørge for at man unngår den minste fermentering. Bladene gjennomgår tre prosesser: risting, rulling og tørking.

Varmristing
Hensikten med ristingen er å drepe enzymene i bladene, som kan forårsake fermentering. For å gjøre dette blir bladene brutalt oppvarmet til en temperatur på rundt 100º C, enten i store panner (den kinesiske metoden) eller ved å sjokk-hete dem med damp (den japanske metoden) i løpet av fra 30 sekunder til opp mot 5 minutter. På denne måten blir bladene halvtørkete og myke og blir føyelige under rulling prosessen.

Rulling
Bladene blir rullet eller brettet etterpå ved hånd, for å gi dem et utseende som små pinner, baller, spiraler eller virkelige teblader som for eksempel i tilfellet med Long Jing te. Operasjonen kan utføres enten varmt eller kaldt, avhenging av avlingens finhet: unge skudd kan lett rulles kaldt siden de har et høyt vanninnhold, i motsetning til de mer modne bladene, som må rulles like etter risteprosessen, mens de ennå er varme.

Tørking
Bladene tørkes på hyller som kalles "tats" med varm luft som sirkuleres to eller tre minutter. Denne prosessen stoppes en halvtime for å hvile bladene og deretter fortsetter tørkingen til fuktigheten i bladene ikke er over 5 til 6 %.

Hvit te   Wu Long eller semi fermenterte teer       top

Copyright © 1999-2018 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website