Teproduserende land

India
Sri Lanka
Nepal
Bangladesh
 

Sri Lanka

I 1972 forandret denne øya navn fra Ceylon til Sri Lanka. det gamle navnet går helt tilbake til det Britiske Herredømme og er fremdeles i bruk i teverdenen. Det er ikke uvanlig å snakke om "Ceylon" for å beskrive en te fra denne øya. Sri Lanka, kalt teøya, er verdens tredje største teprodusent og produserer over halvparten av den svarte teen som brukes i Frankrike.
Opprinnelig var det kaffeplantasjer som dekket det meste av øya men i 1869 ble øya herjet av en parasitt som ødela alle plantasjene. Engelskmennene introduserte teplanten i 1857, men det var først etter 1870 at te-plantasjene fikk fotfeste her..
Sri Lankas teer kommer fra seks regioner som ligger på sørsiden av øya på nivåer som varierer fra havoverflaten til 2 500 m over havet.
Plukkesesongen varierer fra region til region, avhengig av når monsunen er ventet det året. En Sri Lanka te kan gjenkjennes på dens enestående kopperfarge og dens livlige, pikante duft. Med hensyn til smak varierer denne fra region til region. Teen fra de mer høytliggende områdene gir svært ofte den beste smaken.
I likhet med India, er tedyrkingen organisert i hager spesifisert med navn på plantasjen dersom teen ikke e blandet med andre teer.


Nuwara Eliya distriktet

En høylandsregion som er lite påvirket av mosunen. Plukkingen foregår mellom februar og april for å oppnå best mulig kvalitet. Teene fra denne regionen kan gjenkjennes på bronsefargen bladene får når de blir trukket. Liqueuren er meget klar og ravfarget, og smaken er blomstret og minner om sjasmin.

Uva distriktet

En region kjent for tørre vinder (juni til september), som setter et eget preg på Uva regionens te: et kopperfarget avtrekk, milde og aromatiske teer med en rund smak, men mindre konsistens enn andre Sri Lanka teer.

Dimbula distriktet

I distriktet rundt Dimbula faller det store mengder nedbør under monsunen fra juni til september. Plukkingen gjøres fra januar til midten av mars. Teene har full konsistens og er astingerende. De produserer et lett brunlig avtrekk og en mørk liqueur.

Kandydistriktet

Dette lavlendte distriktet produserer te meg god kvalitet, full konsistens og astringens.

Galle distriktet

Dette distrikt som ligger på øyas sørside er berømt for sin Orange Pekoe. Aromaen er mektig og smaken langvarig i munnen.

Copyright © 1999-2018 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website