Teproduserende land

China
Indonesia
Vietnam
Malaysia
Taiwan
 

Taiwan

Øya Taiwan bruker ennå sitt gamle navn Formosa når det gjelder te. Øya ble annektert av kineserne mot slutten av det 17. århundre, og begynte da å produsere te i meget små mengder fra planter omplantet fra provinsen Fujian. Det ble ikke før kommunistene kom til makten i 1949 at produksjonen ble kraftig økt og mer variert. Øya er ekstremt fruktbar og har de ideelle produksjonsforholdene: plantasjer på store høyder med en konstant temperatur på fra 12 til 20 grader Celsius og god fuktighet.

Taiwan er godt kjent for de semi fermenterte teer som kalles "Wu Long (oolong)", også kalt "Svart Drake" på kinesisk. Disse teer kan gjennomgå flere nivåer med fermentering avhengig av lokale teknikker og tradisjoner, noe som gjør det unyttig å sammenlikne kinesiske med taiwanesiske metoder. Det er taiwaneserne som lenge har vært ledende når det gjelder Wu Long (oolong). Av denne grunn klassifiserer man taiwanesiske teer i henhold til fermenteringsgraden og ikke produskjonsmetoden.

Røkt te

Taiwan produserer båder grønn og sort te og deres mest berømte te er den røkte teen Tarry Souchong som er kjent for sin uvanlige styrke og intensitet.

Copyright © 1999-2018 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website