Le glossaire
Vokabular for tesmaking Beskrivelse av smak og aroma
Description of a general impression of the tea Brygging instruksjoner

Beskrivelse av smak og aroma

Her er en liste med terminologi som vanligvis benyttes for å beskrive smak og aroma under profesjonell te-smaking. Begrepene gir muligheter for å uttrykke smaksopplevelsene med referanse til kjente aromaer.

Citruspreget :

  • Appelsinaktig
  • Sitronaktig
  • Zesty
  • Fruktpreget:

  • Bitter mandel
  • Grønn Mandel
  • Moden frukt
  • Mørk bær
  • Røde bær
  • Tørket frukt
  • Fruktig
  • Muscat - aktig
  • Fersken
  • Grønne epler
  • Drue
  • Blomsterpreget :
  • Fresia
  • Iris
  • Jasmin
  • Liljer
  • Orkidé
  • Rose
  • Krydderpreget:
  • Anis
  • Kakao
  • Malt
  • Muscat
  • Mynte
  • Honning
  • Pepper
  • Lakris
  • Urtepreget:
  • Tørr skog
  • Grønn skog
  • Trepreg
  • Kastanje
  • Bark
  • Urter
  • Mose
  • Steinaktig
  • Underskog
  • Fuktig jord etter regnvær
  • Torv
  • Ildpreget:
  • Røkt
  • Grllet
  • Brent
  • Description of a general impression of the tea   Brygging instruksjoner       top

    Copyright © 1999-2017 Le Palais des Thés, Frankrike - Legal notice - International website