Om oss

På Palais des Thés anser vi te for å være en ren nytelse som er verdt å unne seg. Det er en naturskatt som er full av smak og aroma, og er derfor en rik kilde til herlige sanseopplevelser. Vi reiser til alle verdens hjørner og etablerer langvarige relasjoner med våre produsenter for å kunne gi deg enestående innhøstninger. Samtidig designer Palais des Thés i Paris smaksatte teer og infusjoner som vekker dine sanser og lar deg drømme deg bort til ulike steder, årstider og høytider. 

Møt hovedaktørene bak Palais des Thés

François-Xavier Delmas

François-Xavier Delmas

Palais des Thés ble grunnlagt av Francois-Xavier Delmas i 1987 i Paris, med et mål om å demokratisere te og inspirere Vesten til å lære mer om teens kulturelle og gastronomiske sider. 

Hans jobb innebærer å reise verden rundt for å oppdage Grand Cru teer som er sjeldne og utsøkte. I over 30 år har han besøkt tehager og -plantasjer, og dannet sterke og vennskapelige bånd med mennesker som dedikerer livene sine til å produsere det beste av teer. Under denne lange reisen har han tilegnet seg uvurderlig kunnskap og dyp innsikt i teens verden – noe som han med glede deler i hans blogg: “Discovering Tea” og i hans siste bok “In Search of Tea – Discovery and Knowledge” (2021).

Mathias Minét

Mathias Minét

Mathias Minét ble en del av Palais des Thés i 1998, og har sammen med Delmas ledet selskapets vekst. Minét er geniet bak alle våre signaturblandinger, som Blue of London, Thé du Hammam og Vive le Thé. Med hans kunnskap, nysgjerrighet, kreativitet og ikke minst lidenskap, sørger han for at ingrediensene harmonerer med hverandre. I følge Minét er en blanding alltid mer enn summen av dets deler, og enhver signaturblanding er et resultat av en kompleks og unik alkymi. 

I tillegg har Minét og Delmas åpnet en egen teskole (L’École du Thé) i Paris. Skolen befinner seg nå også i New York og Moskva. De har sammen skrevet og utgitt to tebøker: “The Tea Lover’s Tasting Guide” (2007) og “Tea Sommelier – Tea in 160 illustrated lessons” (2016).

Palais des Thés Norge - Et team av lidenskapelige teelskere

Palais des Thés i Norge er en del av det franske te-konsernet med samme navn, som i flere tiår har vært en av de ledende ekspertene innen det globale te-markedet. Vi åpnet vår første butikk i Oslo i 2006, og har i dag tre butikker i Oslo og Viken, samt en nettbutikk som leverer den beste teen til alle deler av vårt langstrakte land.

Te-butikkene i Norge (PDT AS) drives i dag av Per Axel Prydz og Maria Økter. Vi er en liten, men hyggelig og sammenknyttet gjeng med stor lidenskap for te. Vårt mål er å spre teglede og vekke nysgjerrighet gjennom å bevisstgjøre det norske folk om teens gastronomiske, kulturelle og estetiske aspekter. Vi i Palais des Thés Norge inviterer deg dermed med på en reise inn i teens verden. 

Hver dag kjenner, lukter og smaker vi på te, og vi lærer alltid noe nytt når vi finsliper våre te-kunnskaper. Samtidig som dette gir oss glede, er målet vårt å lære mest mulig slik at vi kan hjelpe våre kunder på deres personlige tereiser. Om det så er å finne den perfekte frokost-teen, introdusere en sjelden innhøstning som utfordrer smakspalettene, eller grave fram det ideelle te-settet som tar drikkeopplevelsen til nye høyder – uansett hvor du er i tereisen din så hjelper vi deg. 

 

PDT AS - 917 033 641