Hjemmelaget iste på 1-2-3
Ingenting skriker mer sommer enn et stort glass med forfriskende iste, servert med sitronskiver, mynteblader og massevis av isbiter. I tillegg smaker den aller best når den er hjemmelaget: fersk, smaksrik, og ikke minst, sunn! Det er den perfekte drikken som kan nytes av både store og små. Iste er kjempelett å lage, men man må smøre seg godt med tålmodighet.
Slik brygger du du deilig iste
Du trenger:
20g te i løsvekt
1L kaldt vann
Stor karaffel/ vannmugge
Isbiter
- Trekk téen i en stor beholder. Vi anbefaler å bruke en infuser, slik at det blir lettere å sile ut téen i etterkant.
- La blandingen stå og trekke i 20-45 minutter, avhengig av hvilken tetype du bruker, og hvor sterk du vil istéen skal være. Vi anbefaler deg å smake på téen underveis.
- Fjern tebladene når istéen er passe sterk.
- Gjerne server téen med isbiter, mynteblader, sitronskiver, fruktbiter eller bær – hva enn som måtte passe!
Tips: Tilsett litt honning eller agavesirup for å gjøre istéen søtere.
Årets sommerte: Strawberry Granita!
I sommer anbefaler vi deg å slukke tørsten med vår fantastiske Strawberry Granita! En økologisk og koffeinfri oppskrift som fokuserer på jordbær, hibiskus og verbena. Forfriskende, fyldig og ikke minst, fruktig!
De tidligere sommerklassikerne som Sorbet Gourmand, Exotic Party, Summer Fizz og Icy Peach er også tilbake! Du kan oppdage resten av kolleksjonen her: Iste
Våre favoritter
Smaksatte téer
Thé des Alizes: Grønn te med hvit fersken, kiwi og vannmelon
Spring of London: First Flush sort te fra Darjeeling med smak av bergamot.
Tropical Oolong: Oolong med smak av mango, guava og maracuja.
Thé des Songes Blanc: Hvit te med sitrus, saflorblomst og lavendel.
Koffeinfrie infusjoner
Tropical Garden: Fruktblanding med sitrongress og tropiske frukter.
Økologisk L'Herboriste N°108: Urteblanding med appelsin,sitronverbena og mynte.
Venus Garden: Infusjon med appelsin, vanilje og johannesbrød.
Økologisk Scandinavian Detox: Urteblanding med bjørk, tranebær og blåbær.
Rene téer
Bancha Hojicha: Ristet grønn japansk te med noter av korn og ristet brød.
Økologisk Sencha Ariake: Grønn japansk te med vegetale umaminoter.
Bai Mu Dan: Fyldig og floral hvit te fra Kina.
Bourgeons de Yunnan Premium (GC): Delikat sort te fra Kina med noter av honning, lær og treverk.
Fem gode grunner til å lage egen iste
- Du bestemmer helt selv hvor mye tilsatt sukker det skal være i blandingen. Du kan også kjøre helt sukkerfritt!
- Tanniner er naturlige stoffer som gjør téen bitter, men når tebladene trekkes kaldt, bruker tanninene lang tid på bli sluppet ut i tevannet. Da blir det som regel mindre tanniner i istéen, hvilket gjør den rundere, søtere og lite besk i smaken. Det samme gjelder koffein.
- Du kan trekke hvilken som helst type te: sort, grønn, hvit, oolong, frukt, osv.. Bare husk at trekketiden varierer avhengig téen.
- Flere næringsstoffer blir bevart når du trekker téen kaldt.
- Iste er enkelt å brygge selv. Til tross for at det tar litt tid, er smaksopplevelsen verdt ventetiden. Vi anbefaler å lage mye iste av gangen.
*Alle våre blogginnlegg er skrevet og laget av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter.