Hvordan lage en god kopp te?

Hvordan lage en god kopp te?

Det er kjipt å prøve, men ikke få til å lage et godt tebrygg, særlig når man har brukt litt penger på å investere i en nydelig te av god kvalitet. Vi har alle vært der – men den gode nyheten er at det er lett å fikse! Alt du trenger er riktig utstyr, gode instrukser og litt tålmodighet. Her i dette innlegget skal vi vise deg hvordan vi i Palais des Thés lager oss en god kopp te – steg for steg.

1. Dagens te

Denne gangen mekker vi sammen en stor kopp (4 dl) med Thé Violet de Mang Bai, en spennende kinesisk sort te som er laget av lilla teblader.

Siden vi er glad i å drikke te i store mengder og gjerne med konsentrert smak, bruker vi også den såkalte vestlige trekkemetoden. Da følger vi den anbefalte trekkeanvisningen som står på pakken: 90 ℃ varmt vann, 4 minutter trekketid.

2. Vei opp téen

Doseringen avhenger stort sett av hvor sterk man vil ha téen, men som regel går vi for 1,6 g per dl. Ja – her veier vi téen fremfor å bruke teskjéer som måleenhet. Det er fordi ulike téer varierer stort med tanke på både størrelse og massetetthet. Vi anbefaler deg derfor å bruke en nøyaktig kjøkkenvekt som er nøyaktig ned til 0,1g.

3. Ha tebladene i det utvalgte trekkeutstyret

Vi kan ikke få sagt nok hvor mye vi elsker å bruke infuseren til tebrygging. Ettersom tebladene får mer enn nok plass til å utfolde seg, frigjøres det rikelig med smak og aroma ut i tevannet. Det er også kjempelett å sile ut téen etter trekkingen.

Om du ikke har en infuser, sørg for at du bruker en romslig sil eller papirfilter. Å bruker små teklyper er ikke anbefalt – de er altfor trange!

4. Kok opp vannet til riktig temperatur

Deretter setter vi vannkokeren på 90 ℃, og venter til den piper. Ikke kok opp mer vann enn du trenger, da sparer du både tid og strøm.

Tips & Triks

Det er null stress om du ikke har en vannkoker med temperaturinnstillinger. Vi har nemlig noen triks i ermene som kan hjelpe deg med å få riktig temperert vann, selv med en vanlig vannkoker. Nøkkelen ligger i å følge med på oppkokingen.

70 ℃: De første små boblene starter å formere seg på bunnen av vannkokeren.

75-80 ℃: Synlig damp begynner å stige opp.

90 ℃: Store bobler begynner forsiktig å bryte vannoverflaten.

95 ℃: Strenger av bobler stiger til overflaten.

100 ℃: Når vannet koker opp for fullt.

5. La téen godgjøre seg i noen minutter

Dermed er det bare å helle i vann og la téen trekke i 4 minutter, slik som det står i trekkeanvisningen. Til slutt er det bare å fjerne tebladene, og da er téen klar til nytes!

Kunsten å lage seg en god kopp te er (som du kan se) slettest ikke vanskelig, men ikke gi opp hvis du ikke får det helt til i første omgang. Noen ganger trenger man bare å prøve og feile. Sørg for at du har riktig temperatur på vannet, og at doseringen passer til téen og mengden du har valgt. Prøv deg litt frem, så vil du etterhvert få det perfekte tebrygget som passer deg!

*Alle våre blogginnlegg er skrevet og laget av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter.

Tilbake til blogg
1 av 3