Afternoon Tea

Afternoon Tea

“Det er få øyeblikk i livet som er hyggeligere enn timen viet til seremonien kjent som Afternoon Tea.”- Henry James

Med populære TV-serier som Downton Abbey, The Crown og Bridgerton, er det slettes ikke merkelig at den erkebritiske Afternoon Tea har slått godt an her til lands. Her snakker vi om et sjarmerende ettermiddagsmåltid, som består av nytrukket te og appetittvekkende godbiter som fingersmørbrød, scones og småkaker, gjerne servert på et kakefat i tre etasjer. I Norge har Afternoon Tea blitt en stor suksess. Ofte er den ansett som en helgeluksus, hvor venner og familier møtes til et begivenhetsrikt måltid utenom det vanlige.

Fra overklassefenomen til folkelig tradisjon

Afternoon Tea oppsto blant den britiske sosieteten i midten av 1800-tallet, med hensikt om å temme sulten som meldte seg mellom lunsj og middag. Det som startet som et lite mellommåltid ble raskt til en elegant, sosial affære med flere velsmakende retter og nydelig serveringsutstyr. Opprinnelig var dette et overklassefenomen, men i senere tider ble “ettermiddagstéen” en mer folkelig tradisjon som omfavnet alle sosiale lag. I tillegg spredte denne tradisjonen seg til andre land, inkludert Norge.

I dag kan man ha Afternoon Tea så å si overalt. Den kan serveres hjemme ved kjøkkenbordet, ute i hagen som en del av et større selskap, eller på et lukrativt serveringssted som Palmen Restaurant på Grand Hotel i Oslo.

Jelleke Vanooteghem

Et glamorøst og ikke minst, erkebritisk teselskap! (Bilde tatt av Jelleke Vanooteghem. Hentet fra Unsplash.)

Minneverdig Afternoon Tea på Grand Hotel

Midt på Karl Johans gate finner vi det historiske Grand Hotel, hvor du og dine nærmeste kan nyte en velsmakende Afternoon Tea i deres legendariske Palmen Restaurant. Vi i Palais des Thés er derfor stolte over vårt samarbeid med dette ærverdige hotellet, for her får våre mest populære téer ta del i deres utsøkte Afternoon Tea-menyer.

I tillegg til deres tradisjonelle meny med sandwicher, scones og te (supplert av oss), har Grand Hotel en sprudlende variant ved navn "Tipsy Tea". En livlig ettermiddagste der du får spennende teapot-drinks, champagnecocktails og lekre småretter, akkompagnert av hotellets jazztrio som spiller live musikk. Dette er en vidunderlig Afternoon Tea som du ikke vil gå glipp av!

Hjemmekoselig affære

Selvfølgelig er det å ha Afternoon Tea i heimen like koselig og minneverdig. Det beste ved å ha det hjemme er at du bestemmer helt selv hva du skal servere og hvilke servise du skal dekke på med, alt etter hva du liker og har tilgjengelig. Trenger du litt inspirasjon? Her kommer vi med noen forslag til både mat og te:

Darjeeling og Grand Yunnan

1.

 Hva med å prøve en floral og mandelaktig Himalayan Flower til kremaktige desserter, eller en krydret og fruktig Kenya Kirinyaga til velsmakende sandwicher?

 En klassisk Earl Grey som vår  Earl Grey Fleurs Bleues slår heller aldri feil. Med den friske og intense smaken av bergamott, gjør téen seg særdeles godt til sitronkaker og søte terter med vaniljekrem. 

2.

Vi pleier å si at forandring fryder, så hvorfor ikke gjøre noe annerledes denne gangen?  

Kanskje en Afternoon Tea med en liten fransk vri? Prøv ut vår søte madeleinekaker med smak av Grand Yunnan Imperial!

Oppskriften finner du her.

Madeleinekaker
Skål med ulike skogsbær

3.

Frukt og bær vil gjøre måltidet både lettere og friskere. Særlig nå som vi går mot varmere tider, er det lurt å utnytte seg av sesongens råvarer, som jordbær, rabarbra, bringebær, osv. 

Du kan velge å servere dem sånn som de er, eller toppe dem på kaker eller dessertterter. Vår Paris for You - By Day og Pure Indulgence Raspberry er fruktige og florale grønne téer som passer godt til disse godsakene!

Afternoon Tea på dine premisser

Afternoon Tea er hva du gjør den til. Her er det kun fantasien som setter grenser! Det fine med Afternoon Tea er at det finnes like mange varianter som det er folk som arrangerer det – om ikke mer. Det viktigste er god te, god mat og ikke minst, godt selskap!

Afternoon Tea hjemmekoselig affære

En Afternoon Tea som denne er absolutt verdt tiden, uansett hvor formell eller uformell den er. (Bilde tatt av Robert Bye. Hentet fra Unsplash.)

*Alle våre blogginnlegg er skrevet og laget av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter

*Stor takk til Grand Hotel Oslo for det nydelige bannerbildet.

Tilbake til blogg
1 av 3