Afternoon Tea

Afternoon Tea

“Det er få øyeblikk i livet som er hyggeligere enn timen viet til seremonien kjent som Afternoon Tea.”- Henry James

Med populære TV-serier som Downton Abbey, The Crown og Bridgerton, er det slettes ikke merkelig at den erkebritiske Afternoon Tea har slått godt an her til lands. Her snakker vi om et sjarmerende ettermiddagsmåltid, bestående av nytrukket te og appetittvekkende godbiter som fingersmørbrød, scones og småkaker, gjerne servert på et kakefat i tre etasjer. I Norge har Afternoon Tea blitt en stor suksess. Ofte er den ansett som en helgeluksus, hvor venner og familier møtes til et begivenhetsrikt måltid utenom det vanlige.

Fra overklassefenomen til folkelig tradisjon

Afternoon Tea oppsto blant den britiske sosieteten i midten av 1800-tallet, med hensikt om å temme sulten som meldte seg mellom lunsj og middag. Likevel, det som startet som et lite mellommåltid ble raskt til et sosialt teselskap med flere velsmakende retter og elegant serveringsutstyr. Selskapene ble også større og mer formelle etter at Dronning Victoria selv begynte å holde Afternoon Tea.

Til tross for at dette startet som et overklassefenomen, ble "ettermiddagstéen" i senere tid en mer folkelig tradisjon som omfavnet alle sosiale lag – slik er det nå også. I dag kan hvem som helst ha Afternoon Tea hvor som helst; det spiller ingen rolle om hvor stort eller hvor formelt måltidet er. Det kan serveres hjemme ved kjøkkenbordet, ute i hagen eller på et fint serveringssted som Palmen Restaurant på Grand Hotel i Oslo.

BS & Eia Afternoon Tea

Her er vår kjære sjef Maria som sammen med venninnen sin nyter Afternoon Tea på ærverdige Palmen Restaurant.

Minneverdig Afternoon Tea

Palais des Thés samarbeider med en rekke restauranter og kaféer, hvor vi supplerer deilig te til deres Afternoon Tea-menyer. Vi anbefaler på det varmeste å ta turen innom disse stedene:

Palmen Restaurant på Grand Hotel

Midt i Karl Johans gate finner du det historiske Grand Hotel, hvor du og dine nærmeste kan nyte en velsmakende Afternoon Tea i deres legendariske Palmen Restaurant. I tillegg til deres tradisjonelle meny med sandwicher, scones og te, har de en sprudlende variant kalt "Tipsy Tea". Dette er en livlig ettermiddagste der du får spennende teapot-drinks, champagnecocktails og lekre småretter, akkompagnert av hotellets jazztrio som spiller live musikk!

THIEF Restaurant på The Thief

Vi unner deg en dag hos The Thief. Samtidig som du får en velfortjent spa, tilbyr de deg også en uforglemmelig Afternoon Tea på deres elegante THIEF Restaurant. Sammen med våre signaturtéer, får du servert både søte og smakfulle småretter basert på nordiske råvarer. En minnerik opplevelse som kun frarøver deg den tiden du kunne ha brukt på dagligdagse bekymringer – The Thief gir deg det avbrekket du trenger.

Også verdt å nevne...

Visste du at vi også samarbeidet med TAK Oslo/Sommerro i fjor? Her ser du vår te-sommelier Jan-Erik som har hatt opplæring av våre japanske téer. Disse ble servert på deres Japanske Afternoon Tea med Ai Ventura!

Hjemmekoselig affære

Selvfølgelig er det å ha Afternoon Tea i heimen like koselig og minneverdig. Det beste ved å ha det hjemme er at du bestemmer helt selv hva du skal servere og hvilke servise du skal dekke på med, alt etter hva du liker og har tilgjengelig. Trenger du litt inspirasjon? Her kommer vi med noen forslag til både mat og te:

Darjeeling og Grand Yunnan

1.

Klassisk sort te til Afternoon Tea slår sjeldent feil! Hva med en moderne Earl Grey som Louvre Courtyard til kremaktige desserter, eller en fyldig og sødmefull Yunnan Da Ye til velsmakende sandwicher? Du bør også teste ut vår Dharamsala Smoked eller Guava Tree Smoked om du skal servere noe med røkelaks.

2.

Vi pleier å si at forandring fryder, så hvorfor ikke gjøre noe annerledes denne gangen?  

Kanskje en Afternoon Tea med en liten fransk vri? Prøv ut vår oppskrift på søte madeleinekaker. Også kjempegode med Le Temps Retrouvé!

Madeleinekaker
Skål med ulike skogsbær

3.

Frukt og bær vil gjøre måltidet både lettere og friskere, enten om du serverer dem sånn som de er eller topper dem på kaker og dessertterter. Friske og florale téer som Paris For You By Day og Thé du Sables vil passe godt til disse godsakene! Vi anbefaler også en ren hvit te som Bai Mu Dan om du skal ha noe med eple eller pære.

Afternoon Tea på dine premisser

Afternoon Tea er hva du gjør den til. Her er det kun fantasien som setter grenser! Det fine med Afternoon Tea er at det finnes like mange varianter som det er folk som arrangerer det – om ikke mer. Det viktigste er god te, god mat og ikke minst, godt selskap!

Afternoon Tea hjemmekoselig affære

En Afternoon Tea som denne er absolutt verdt tiden, uansett hvor formell eller uformell den er. (Bilde tatt av Robert Bye. Hentet fra Unsplash.)

*Alle våre blogginnlegg er skrevet og laget av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter

*Stor takk til Grand Hotel Oslo for det nydelige bannerbildet.

Tilbake til blogg
1 av 3