Afternoon Tea

Afternoon Tea

“Det er få øyeblikk i livet som er hyggeligere enn timen viet til seremonien kjent som Afternoon Tea.” - Henry James

Med populære TV-serier som Downtown Abbey, The Crown og Bridgeton, er det slettes ikke merkelig at den erkebritiske Afternoon Tea har slått godt an her til lands. Her snakker vi om et sjarmerende ettermiddagsmåltid, som består av fersktrukket te og appetittvekkende godbiter som fingersmørbrød, scones og småkaker, gjerne servert på et treetasjes kakefat. I Norge har Afternoon Tea blitt en stor suksess. Ofte er den ansett som en helgeluksus, hvor venner og familier møtes til et begivenhetsrikt måltid utenom det vanlige.

Fra overklassefenomen til folkelig tradisjon

Afternoon Tea oppsto blant den britiske sosieteten i midten av 1800-tallet, med hensikt om å temme sulten som meldte seg mellom lunsj og middag. Det som startet som et lite mellommåltid ble raskt til en elegant, sosial affære med flere velsmakende retter og nydelig serveringsutstyr. Opprinnelig var dette et overklassefenomen, men i senere tider ble “ettermiddagstéen” en mer folkelig tradisjon som omfavnet alle sosiale lag. I tillegg spredte denne tradisjonen seg ut til andre land, inkludert Norge. 

Afternoon Tea

Afternoon Tea – en erkebritisk tradisjon

I dag kan man ha Afternoon Tea så å si overalt. Den kan serveres hjemme ved kjøkkenbordet, ute i hagen som en del av et større selskap, eller på et lukrativt serveringssted som Palmen Restaurant på Grand Hotel i Oslo. 

Minneverdig Afternoon Tea på Grand Hotel

Midt på Karl Johans gate finner vi det historiske Grand Hotel, hvor du og dine nærmeste kan nyte en velsmakende Afternoon Tea i deres legendariske Palmen Restaurant. Vi i Palais des Thés er derfor stolte over vårt samarbeid med dette ærverdige hotellet, for her får våre mest populære téer ta del i deres utsøkte Afternoon Tea-menyer. 

Tipsy Tea – ettermiddagste med bobler

I tillegg til deres tradisjonelle meny med sandwicher, scones og te (supplert av oss), har Grand Hotel en sprudlende variant ved navn “Tipsy Tea”. En livlig ettermiddagste der du får spennende teapot-drinks, champagnecocktails og lekre småretter, akkompagnert av hotellets jazztrio som spiller live musikk. Dette er en vidunderlig Afternoon Tea som du ikke kan gå glipp av!

Hjemmekoselig affære

Selvfølgelig er det å ha Afternoon Tea i heimen like koselig og minneverdig. Det beste ved å ha det hjemme er at du bestemmer helt selv hva du skal servere og hvilke servise du skal dekke på med, alt etter hva du liker og har tilgjengelig. Trenger du litt inspirasjon? Her kommer vi med noen forslag til både mat og te: 

1. Afternoon tea med en liten fransk vri? Server søte madeleinekaker med smak av Grand Yunnan Imperial!

Her finner du oppskrift på vår variant av madeleinekaker

2. Nyt nystekte scones med våre håndlagde syltetøy med The du Hammam og Grand Yunnan Imperial

3. Våre ettermiddagstéer som Le Temps Retrouvé, Big Ben og Assam Maijian er ypperlige ledsagere til ditt hjemmekoselige teselskap. Disse kan du nyte med eller uten melk, og passer svært godt til søt bakst. 

Le Temps Retrouvé, inspirert av et av Marcel Prousts litterære verk "Time Regained"

Le Temps Retrouvé er vår nyeste ettermiddagste som er inspirert av Marcel Prousts hovedverk, "På sporet av den tapte tid"

Heldigvis er det like mange varianter Afternoon Tea som det er folk som arrangerer det. Det viktigste er godt te, god mat og ikke minst, godt selskap!

Tilbake til blogg