Carpaccio med laks, mango og Thé des Sables

4 porsjoner |    Forrett

Middels        3 timer

Ingredienser

4 fileter med rå laks uten skinn (ca. 200 g)

1 mango

4 ss olivenolje

1 granateple

4 kvister fersk dill

"Fleur de sel" salt

12 g Thé des Sables

20 cL varmt vann på 75°C

carpaccio

Slik gjør du det

  1. Trekk téen i det oppvarmede vannet (75°C) i 3 minutter. Sil ut téen og sett den til side for å avkjøle et par minutter.
  2. Tilsett olivenolje i blandingen og rør godt. Smak til med salt.
  3. Skjær laksefiletene i tynne skiver. Mariner dem i teblandingen i 2 timer i kjøleskapet.
  4. Skrell en kvart granateple. Samle frøene og sett dem til side.
  5. Skrell mangoen og skjær den i tynne skiver. Prøv å skjær den slik at bitene blir like store som lakseskivene.
  6. Ta ut lakseskivene, men behold marinaden.
  7. Legg laksen og mangoen på en flat tallerken, og spe på med granateple, dill og resten av marinaden. Dryss over med litt “Fleur de sel”-saltet
Tilbake til bloggen
1 av 3