Clafoutis med norske jordbær av Thea Engvik (@theasmaker)
4 porsjoner
Lett 50 min
Ingredienser
1 ts bakepulver
50-100 g sukker + 1 ss sukker
100 g hvetemel
4 egg
0.25 dL melk
25 g smør, smeltet + til å smøre formen
500 g jordbær
1 boks kokosmelk, kald (valgfritt)
Slik gjør du det
- Varm ovnen til 180 grader over- og undervarme.
- Visp først sammen eggene i en bolle og visp så inn hvetemelet, bakepulveret og sukkeret. Juster sukkeret etter hvor søte jordbærene er.
- Tilsett risen, kok under omrøring i noen minutter til den blir gjennomsiktig.
- Visp til slutt inn melken og det smeltede smøret.
- Rens jordbærene og del dem i to. Sett til side noen jordbær til pynt.
- Smør en stor stekepanne med smør og fordel jordbærene utover. Hell røren i pannen og stek i 20-30 minutter i ovnen, til den er dyp gyllen på toppen.
- Til kokoskremen bruker vi den tykke delen av kokosmelken som legger seg i et fast lag i toppen av boksen.
- Skav ut laget med en skje og rør sammen med 1 ss sukker. Juster med litt kokosmelk om kremen er for tykk.
- La kaken avkjøle seg lett, del i passende biter og server med kokoskrem og friske jordbær.
Thea Engvik (@theasmaker) har laget denne oppskriften på verdens enkleste kake med norske jordbær, og deler den med oss! Selv foretrekker hun den som frokostkake til en deilig helgefrokost, men den er perfekt til alle sommerens begivenheter.
Helt nydelig servert sammen med vår Sobacha, en urtete på ristet bokhvete. Téen er fyldig og sødmefull, hvilket er perfekt til denne typen fruktdesserter.