Glasert kake med Thé des Alizés

6 porsjoner    |    Dessert

Lett           1 time

Ingredienser

Til kaken

4 egg

200 g sukker

200 g hvetemel

1 ts bakepulver

160 g usaltet smør (pluss ekstra til å smøre formen)

10 g Thé des Alizés

Til glasuren

100 g melis

alizes-kake

Slik gjør du det

Kaken:

  1. Oppskriften er beregnet til en 22 cm lang kakeform.
  2. Trekk 8 g Thé des Alizés i 12 cL oppvarmet vann på 75°C i 3 minutter. Sil ut téen og sett blandingen til side for å avkjøle.
  3. Varm ovnen til 170 grader over- og undervarme.
  4. Pisk egg og sukker lett sammen for hånd.
  5. Tilsett mel og bakepulver. Rør godt sammen slik at du får en klumpfri røre.
  6. Rør inn 10 cL av teblandingen du tilberedte tidligere. Sett resten av blandingen til glasuren.
  7. Vend inn de resterende 2 g av tørket Thé des Alizés i kakerøren.
  8. Kle kakeformen med bakepapir. Tips: Smør formen lett med smør for at den skal holde på papiret.
  9. Hell røren i kakeformen. Den skal dekke ca. to tredeler av formen.
  10. Stek kaken i 40 minutter. For å sjekke at kaken er klar, kan du stikke en kakepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig.
  11. Sett hele formen på en rist. La kaken avkjøle i 10-15 minutter før du hvelver den ut av formen. La den ligge i helt til den er avkjølt.

Glasuren:

  1. Bland melisen og resten av teblandingen i en liten bolle. Glasuren skal være tykk og ikke altfor flytende.
  2. Når kaken er avkjølt, fordel glasuren forsiktig over med en slikkepott.
  3. La glasuren stivne.
Tilbake til blogg
1 av 3