Kyllinggryte med Jejudo Imperial
4 porsjoner | Hovedrett
Middels 1 time
Ingredienser
1 hel kylling kuttet i 8 biter
4 gulrøtter
2 ss créme fraiche med 30% fett
1 ss olivenolje
30g økologisk Jejudo Imperial

Slik gjør du det
- Trekk Jejudo Imperial i 9 dL oppvarmet vann på 75 °C i 3 minutter. Sil ut tebladene og sett blandingen til side.
- Skyll og skrell gulrøttene. Del dem i 2 og deretter i staver.
- Varm olivenoljen i en stor gryte. Brun kyllingen til skinnet er pent brunet.
- Tilsett gulrøttene og deretter teblandingen. Den skal akkurat dekke kyllingbitene. Smak til med salt og pepper.
- Kok opp gryten og reduser varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 30 minutter.
- Ta ut kyllingbitene og tilsett crème fraîche i gryten. Kok opp og reduser varmen. La det koke i 10 minutter på middels varme.
- Ha kyllingbitene tilbake i sausen.
- Smak til med salt og pepper.
Tips: Du kan servere denne gryten med potetmos eller ris.