Kyllinggryte med Jejudo Imperial

4 porsjoner |    Hovedrett

Middels        1 time

Ingredienser

1 hel kylling kuttet i 8 biter

4 gulrøtter

2 ss créme fraiche med 30% fett

1 ss olivenolje

30g økologisk Jejudo Imperial

chicken

Slik gjør du det

  1. Trekk Jejudo Imperial i 9 dL oppvarmet vann på 75 °C i 3 minutter. Sil ut tebladene og sett blandingen til side.
  2. Skyll og skrell gulrøttene. Del dem i 2 og deretter i staver.
  3. Varm olivenoljen i en stor gryte. Brun kyllingen til skinnet er pent brunet.
  4. Tilsett gulrøttene og deretter teblandingen. Den skal akkurat dekke kyllingbitene. Smak til med salt og pepper.
  5. Kok opp gryten og reduser varmen. Sett på lokk og la det småkoke i 30 minutter.
  6. Ta ut kyllingbitene og tilsett crème fraîche i gryten. Kok opp og reduser varmen. La det koke i 10 minutter på middels varme.
  7. Ha kyllingbitene tilbake i sausen.
  8. Smak til med salt og pepper.

Tips: Du kan servere denne gryten med potetmos eller ris.

Tilbake til blogg
1 av 3