Maté Verde Energy Balls

1-2 porsjoner

Lett         20 min

Ingredienser

3 medjool dadler

70g lettkokte havregryn

100g mandler

20g Maté Verde Chimarrão

Maté Energy Balls

Slik gjør du det

  1. Trekk 20g Maté Verde Chimarrão i 10cL vann på 80℃ i 5 minutter. Sett téen deretter til side for å avkjøle.
  2. Fordel havregrynet likt i to boller. Den ene skal brukes til å lage selve kulene, mens den andre halvparten skal til belegget utenpå.
  3. Ha mandlene i en foodprosessor. Kjør mandlene til mindre, hakkede biter, men unngå finmalt tekstur.
  4. Skjær dadlene i to, fjern steinene og kjør dem i foodprosessoren sammen med mandlene og den ene halvdelen av havregrynet. Bland alt sammen godt til en jevn og tykk deig.
  5. Tilsett 3ss av maté-teen og kjør blandingen raskt på nytt igjen. Deigen skal være litt klissete.
  6. Fukt hendene og form kuler på størrelse med en stor valnøtt.
  7. Rullen kulene i havregrynet i den andre bollen.
  8. Da er det bare å nyte! Kulene kan oppbevares kjølig i en forseglet beholder i opptil 1 uke.
Tilbake til blogg
1 av 3