Ost og ...tekveld?

Ost og ...tekveld?

Vi har alltid blitt fortalt at osten utelukkende går hånd i hånd med vinen – intet annet – men det er vi uenige i. Vi i Palais des Thés mener nemlig at téen er en verdig motstander; den byr på et (minst) like stort mangfold av smaker når den kombineres med ost. Tror du ikke på oss? I og med at det snart er påskeferie, hvorfor ikke prøve ut en ost og tekveld? Bytt ut flasken med et par kopper te, og gled deg til en gastronomisk opplevelse uten like!

Tips!

Vi anbefaler deg å la téen stå å avkjøle seg før du setter i gang. Det er fordi ulike smaker i tebrygget kommer frem ved ulike temperaturer, så for å kjenne på flere smaksnyanser kan det være lurt å sette téen litt til side.

Myk geitost

Cabécou, Rocamadour og Crottin de Chavignol

Grønne kinesiske téer eller taiwanske oolonger passer veldig godt til denne type ost. Her anbefaler vi Long Jing Imperial, som sammen med geitosten utgjør en fin symbiose. Samtidig som téen toner ned på ostens animalske preg, bringer den frem dens kremaktige karakter. Til gjengjeld reduserer osten téens astringens, mens den løfter opp de nøtteaktige og vegetale notene.

Om du derimot skal servere en fersk, ung geitost, fungerer Bao Zhong Imperial de Mae Salong godt som dens subtile partner. Uten å overkjøre osten, byr téen på vegetale og florale, vaniljenoter som komplementerer den melkeaktige smaksprofilen.

Andre anbefalinger: Økologisk Jade Mao Feng, Økologisk Jade Oolong, Gold Osmanthus, Butterfly of Taiwan

Faste oster

Tome de Brebis, Cantal og Ossau-Iraty

For faste oster er det lurt å velge en te med mye karakter. Vår Pu Erh Imperial for eksempel smaker veldig godt med Cantalost. Med téens noter av sopp og underskog, blir den skarpe saltsmaken avrundet, samtidig som ostens distinkte noter kommer bedre frem.

Om du derimot ønsker en friskere og fruktigere smak, synes vi at en sommer-Darjeeling som Margaret’s Hope er perfekt til en bit Beaufort eller ung Comté.

Andre anbefalinger: Pu Erh Te Ji, Darjeeling Puttabong

Hvitmuggoster

Brie, Camembert, Pont-l'Évêque og Saint-Marcellin

Vi anbefaler særlig Bancha Hojicha, som en grillet grønn te fra Japan. Dens runde, behagelige noter av ristet brød og kokt frukt komplementerer særdeles godt til den kremaktige osten.

Andre anbefalinger: Tie Guan Yin, Shiraore Kuki Hojicha (særlig som forfriskende iste)

Blåmuggoster

Roquefort, Gorgonzola og Bleu d'Auvergne

Fine og delikate téer som en fruktig Grand Fujian eller en velbalansert Darjeeling går hånd i hånd med blåmuggoster. Vår Himalayan Flower passer utmerket til en kremaktig Bleu d’Auvergne. Her bidrar téen til å forsterke ostens smaksnyanser samtidig som den avrunder noe av dens skarphet.

Andre anbefalinger: Assam Maijian, Grand Yunnan Imperial

*Alle våre blogginnlegg er skrevet og laget av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter

Tilbake til blogg
1 av 3