Perfekt sopptoast av Thea Engvik (@theasmaker)

2 porsjoner

Lett         30 min

Ingredienser

1 god baguette

200 g aromasopp

40 g gruyére

25 g Piemonte hasselnøtter

1 ss smør

1 ss hvetemel

2,5 dl melk

Salt, pepper

sopptoast

Slik gjør du det

  1. Bechamel: Begynn med å smelte smøret i en panne og ha i hvetemelet. Stek i 1 minutt på middels varme mens du rører med en visp. Ha gradvis i den kalde melken, kok opp, og la det putre i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. Rens soppen og del dem i båter. Stek soppen i pannen på høy varme til de slipper alt vannet. Avslutt med litt smør, salt og pepper.
  3. Grovhakk hasselnøttene, riv osten fint og del baguetten i to passe store deler.
  4. Stek baguettedelene i en varm panne med litt olje eller smør.
  5. Anretning: Ha bechamelen på baguetten og ha så på den stekte soppen. Avslutt med hasselnøttene og osten.

Denne sopptoasten er en oppskrift av Thea Engvik (@theasmaker). Toasten er helt perfekt til Pu Erh som løfter frem smakene i soppen, den lagrede osten og nøttene! Skal du prøve deg på denne kombinasjonen?

Tilbake til blogg
1 av 3