Risotto med Sencha Ariake

4 porsjoner

Lett           90 min

Ingredienser

3 ss (12g) Sencha Ariake

250 g risottoris av Arborio-typen

1 løk

1 fedd hvitløk

3 ss olivenolje

1 kvist timian

10 cL hvitvin

1 L kyllingbuljong

16 store pillede reker

Salt, pepper

Litt revet parmesan

risotto

Slik gjør du det

  1. Skrell og finkutt løk og hvitløk.
  2. Varm olivenoljen i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og timian. Brun dem i 3 minutter.
  3. Tilsett risen, kok under omrøring i noen minutter til den blir gjennomsiktig.
  4. Ha i hvitvinen. Når vinen er absorbert av risen, spe på en øse med buljong og bland godt.
  5. Når buljongen er absorbert, tilsetter du en øse til. Repeter prosessen til buljongen er brukt opp.
  6. Hell i téen halvveis i kokingen.
  7. Tilsett de pillede rekene til slutt.

Tips: Gjerne server risottoen med litt finrevet parmesan på toppen!

Tilbake til blogg
1 av 3