Risotto med Sencha Ariake
4 porsjoner
Lett 90 min
Ingredienser
3 ss (12g) Sencha Ariake
250 g risottoris av Arborio-typen
1 løk
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 kvist timian
10 cL hvitvin
1 L kyllingbuljong
16 store pillede reker
Salt, pepper
Litt revet parmesan
Slik gjør du det
- Skrell og finkutt løk og hvitløk.
- Varm olivenoljen i en stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og timian. Brun dem i 3 minutter.
- Tilsett risen, kok under omrøring i noen minutter til den blir gjennomsiktig.
- Ha i hvitvinen. Når vinen er absorbert av risen, spe på en øse med buljong og bland godt.
- Når buljongen er absorbert, tilsetter du en øse til. Repeter prosessen til buljongen er brukt opp.
- Hell i téen halvveis i kokingen.
- Tilsett de pillede rekene til slutt.
Tips: Gjerne server risottoen med litt finrevet parmesan på toppen!