Madeleinekaker med Grand Yunnan Imperial

4 porsjoner

Lett           50 min

Ingredienser

3 ss Grand Yunnan Imperial i løsvekt

0.8 dL lettmelk

75 g smør (og litt ekstra for å smøre formen)

2 egg

75 g sukker

125 g siktet hvetemel

1/2 ts bakepulver

En klype salt

Litt melis til pynt

Madeleineform

Sprøytepose (anbefalt)

Madeleine

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen på 190℃.
  2. Varm melken i en liten kjele. Når melken er varm, tilsett 1ss Grand Yunnan Imperial og la den trekke i 6 minutter. Sil deretter ut tebladene og sett melken til side.
  3. Smelt smøret i et vannbad, for så å sette det til side for å avkjøle.
  4. Pisk eggene og sukkeret i en bolle til du får en luftig eggedosis.
  5. Rør inn melken, smøret, melet, bakepulveret og saltet.
  6. Knus de resterende tebladene i en mørtel eller med en kjevle til de er grovmalte.
  7. Tilsett den grovmalte téen i kakerøren og rør godt.
  8. Smør madeleineformene med romtemperert smør, og sikt litt hvetemel over.
  9. Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt formene 3/4 fulle.
  10. Stek kakene i midten av ovenen i 15-20 minutter, altså til de er lys gyllenbrune.
  11. Hvelv kakene ut av formene og avkjøl de på en rist.
  12. Sikt over litt melis før servering.

Tips: Vår Le Temps Retrouvé passer kjempegodt sammen med madeleinekakene!

Tilbake til bloggen
1 av 3