Madeleinekaker med Grand Yunnan Imperial
4 porsjoner
Lett 50 min
Ingredienser
3 ss Grand Yunnan Imperial i løsvekt
0.8 dL lettmelk
75 g smør (og litt ekstra for å smøre formen)
2 egg
75 g sukker
125 g siktet hvetemel
1/2 ts bakepulver
En klype salt
Litt melis til pynt
Madeleineform
Sprøytepose (anbefalt)
Slik gjør du det
- Forvarm ovnen på 190℃.
- Varm melken i en liten kjele. Når melken er varm, tilsett 1ss Grand Yunnan Imperial og la den trekke i 6 minutter. Sil deretter ut tebladene og sett melken til side.
- Smelt smøret i et vannbad, for så å sette det til side for å avkjøle.
- Pisk eggene og sukkeret i en bolle til du får en luftig eggedosis.
- Rør inn melken, smøret, melet, bakepulveret og saltet.
- Knus de resterende tebladene i en mørtel eller med en kjevle til de er grovmalte.
- Tilsett den grovmalte téen i kakerøren og rør godt.
- Smør madeleineformene med romtemperert smør, og sikt litt hvetemel over.
- Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt formene 3/4 fulle.
- Stek kakene i midten av ovenen i 15-20 minutter, altså til de er lys gyllenbrune.
- Hvelv kakene ut av formene og avkjøl de på en rist.
- Sikt over litt melis før servering.
Tips: Vår Le Temps Retrouvé passer kjempegodt sammen med madeleinekakene!