Ukens oppskrift: Madeleinekaker med Grand Yunnan Imperial

Ukens oppskrift: Madeleinekaker med Grand Yunnan Imperial

Disse søte, skjellformede, franske fristelsene er ypperlige tilbehør til tekosen. Prøv vår deilige madeleinekaker med smak av Grand Yunnan Imperial!

Porsjoner: 4

Tilberedningstid: 45-50 minutter

Du trenger: 

  • 3 ss (12g) Grand Yunnan Imperial i løsvekt
  • 0.8 dL lettmelk
  • 75g smør (og litt ekstra for å smøre formen)
  • 2 egg
  • 75g sukker
  • 125g siktet hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • en klype salt
  • Litt melis til pynt
  • Madeleineform
  • Sprøytepose (anbefalt)

Slik gjør du det: 

  1. Forvarm ovnen på 190 ℃. 
  2. Varm melken i en liten kjele. Når melken er varm, tilsett 1 ss Grand Yunnan Imperial og la det trekke i 6 minutter. Sil deretter ut tebladene og sett melken til side. 
  3. Smelt smøret i et vannbad og sett det til side for å avkjøle. 
  4. Pisk eggene og sukkeret i bolle til du får en luftig eggedosis. 
  5. Rør inn melken, smøret, melet, bakepulveret og saltet. 
  6. Knus de resterende tebladene i en mørtel eller med en kjevle til de er grovmalte.   
  7. Tilsett den grovmalte téen i kakerøren og rør godt. 
  8. Smør madeleineformene med romtemperert smør, og sikt litt hvetemel over. 
  9. Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt formene ¾ fulle. 
  10. Stek kakene i midten av ovnen i 15-20 minutter, altså til de er lys gyllenbrune.
  11. Hvelv kakene ut av formene og avkjøl de på rist. 
  12. Sikt over litt melis før servering.

Le Temps Retrouve med madeleinekaker

Tips: Vår nye ettermiddagste, Le Temps Retrouvé passer kjempegodt sammen med madeleinekakene!

Tilbake til blogg
1 av 3