Disse søte, skjellformede, franske fristelsene er ypperlige tilbehør til tekosen. Prøv vår deilige madeleinekaker med smak av Grand Yunnan Imperial!
Porsjoner: 4
Tilberedningstid: 45-50 minutter
Du trenger:
- 3 ss (12g) Grand Yunnan Imperial i løsvekt
- 0.8 dL lettmelk
- 75g smør (og litt ekstra for å smøre formen)
- 2 egg
- 75g sukker
- 125g siktet hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
- en klype salt
- Litt melis til pynt
- Madeleineform
- Sprøytepose (anbefalt)
Slik gjør du det:
- Forvarm ovnen på 190 ℃.
- Varm melken i en liten kjele. Når melken er varm, tilsett 1 ss Grand Yunnan Imperial og la det trekke i 6 minutter. Sil deretter ut tebladene og sett melken til side.
- Smelt smøret i et vannbad og sett det til side for å avkjøle.
- Pisk eggene og sukkeret i bolle til du får en luftig eggedosis.
- Rør inn melken, smøret, melet, bakepulveret og saltet.
- Knus de resterende tebladene i en mørtel eller med en kjevle til de er grovmalte.
- Tilsett den grovmalte téen i kakerøren og rør godt.
- Smør madeleineformene med romtemperert smør, og sikt litt hvetemel over.
- Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt formene ¾ fulle.
- Stek kakene i midten av ovnen i 15-20 minutter, altså til de er lys gyllenbrune.
- Hvelv kakene ut av formene og avkjøl de på rist.
- Sikt over litt melis før servering.
Tips: Vår nye ettermiddagste, Le Temps Retrouvé passer kjempegodt sammen med madeleinekakene!