Woket sobanudler med grønnsaker og Genmaicha Yama
4 porsjoner | Hovedrett
Lett 30 timer
Ingredienser
70 g Genmaicha Yama
3 gulrøtter
1 daikon-reddik
100 g sukkererter
200 g shitakesopp
300 g sobanudler
2 ss sesamolje
2 vårløk
1 kvast shiso (kjent som bladmynte)
Salt

Slik gjør du det
- Trekk Genmaicha Yama i 1 L oppvarmet vann på 75°C i 3-5 minutter. Sil ut téen og sett blandingen til side.
- Skyll og skrell gulrøttene og reddiken. Skjær reddiken i skiver med mandolin.
- Blansjer sukkerertene i lettsaltet vann i 3 minutter. Skyll dem raskt i kaldt vann og del dem i to.
- Del gulrøttene i to og skjær dem i tynne skiver. Blansjer dem i lettsaltet vann i 4 minutter. Skyll dem raskt i kaldt vann og sett dem til side.
- Skjær soppen i skiver. Stek dem i 1 ss sesamolje på høy varme i 10 minutter. Smak til med salt ved slutten av stekingen.
- Hell Genmaicha-téen i en stor kjele. Kok opp téen og tilsett nudlene. Fjern nudlene fra varmen 2 minutter før tiden angitt på pakken, slik at de ikke blir for klissete. Sil ut nudlene.
- Stek grønnsakene i en wok eller en stor stekepanne. Tilsett nudlene, sesamoljen og shitakesoppen. Bland alt sammen godt og la det steke i 2 minutter.
- Hakk vårløken og shisobladene. Dryss disse over woken ved servering.