Woket sobanudler med grønnsaker og Genmaicha Yama

4 porsjoner |    Hovedrett

Lett        30 timer

Ingredienser

70 g Genmaicha Yama

3 gulrøtter

1 daikon-reddik

100 g sukkererter

200 g shitakesopp

300 g sobanudler

2 ss sesamolje

2 vårløk

1 kvast shiso (kjent som bladmynte)

Salt

soba-yama

Slik gjør du det

  1. Trekk Genmaicha Yama i 1 L oppvarmet vann på 75°C i 3-5 minutter. Sil ut téen og sett blandingen til side.
  2. Skyll og skrell gulrøttene og reddiken. Skjær reddiken i skiver med mandolin.
  3. Blansjer sukkerertene i lettsaltet vann i 3 minutter. Skyll dem raskt i kaldt vann og del dem i to.
  4. Del gulrøttene i to og skjær dem i tynne skiver. Blansjer dem i lettsaltet vann i 4 minutter. Skyll dem raskt i kaldt vann og sett dem til side.
  5. Skjær soppen i skiver. Stek dem i 1 ss sesamolje på høy varme i 10 minutter. Smak til med salt ved slutten av stekingen.
  6. Hell Genmaicha-téen i en stor kjele. Kok opp téen og tilsett nudlene. Fjern nudlene fra varmen 2 minutter før tiden angitt på pakken, slik at de ikke blir for klissete. Sil ut nudlene.
  7. Stek grønnsakene i en wok eller en stor stekepanne. Tilsett nudlene, sesamoljen og shitakesoppen. Bland alt sammen godt og la det steke i 2 minutter.
  8. Hakk vårløken og shisobladene. Dryss disse over woken ved servering.
Tilbake til blogg
1 av 3