Bli kjent med våre te-forskere

Bli kjent med våre te-forskere

Oppdagelser i felten

En god sirkel

Gjennom hele året reiser François-Xavier Delmas and Léo Perrin verden rundt på leting etter de beste teene, sjeldne og unike tilskudd til vår Grand Cru-kolleksjon. Dette krever mye arbeid og stor vilje til både å lære og lære bort. Det er viktig for oss i Palais des Thés å skape en god sirkel i vårt samarbeid med ulike tedyrkere.
“Når vi besøker tebønder, oppfordrer vi dem til å lage te av høy kvalitet. Etterhvert som råvarene og teene deres blir bedre, kan de betale sine ansatte bedre, og bidra til mer sysselsetting og høyere livskvalitet i hele landsbyen sin.”
 
Hva sier våre te-forskere?
Reise
"I begynnelsen dro jeg bare dit innhøstingen foregikk, og de første årene var det ingen som visste hvem jeg var, og da var det vanskeligere å finne frem til gode teer! Jeg reiste selvfølgelig til Darjeeling, Japan og Taiwan når det var te-sesong. (...)  Nå har vi en timeplan som er tettpakket med smakinger. I disse dager er én av oss alltid i Paris for å smake på te, mens den andre er i utlandet. (...) Det finnes ikke lenger noen høysesong, for nå lærer vi nye ting fra tedyrkene våre gjennom hele året.”
François-Xavier Delmas
 
Tesmaking
"Når vi besøker produsenter, er ikke alltid forholdene for smakingen optimale. Iblant får vi et glass kokende vann med noen teblader oppi, servert med sukker, marmelade, melk eller sitron. Vi har sett alt, og vi har drukket alt! I slike situasjoner er det vanskelig, om ikke umulig, å vurdere kvaliteten på teen ordentlig. Når vi kommer tilbake til Frankrike, derimot, går vi metodisk til verks for å finne de beste Grand Cru-teene.”
Léo Perrin
 
Utvelgelsen
"Vi må smake på rundt 50 teer for å finne én som har Grand Cru-standard. For å begrense antallet teer vi får tilsendt, får tedyrkerne beskjed i forkant om hva vi er ute etter. For eksempel sier vi kanskje at vi kun er interessert i håndplukkede, hele teblader. Jeg bør understreke at vi er svært kresne; Palais des Thés stiller kanskje de høyeste kravene i bransjen. For oss er kvaliteten på teen viktigst av alt. Det må være en gourmet-opplevelse.”
François-Xavier Delmas
 
Nye områder
"Mange land har relativt nylig begynt å produsere te. Nå dyrkes det til og med te her i Frankrike! Andre land, som Kina, Sør-Korea og Japan, har produsert te lenge, men disse landene har også teer som fortsatt er lite kjent. Altså finnes det både eldgamle tradisjoner som resten av verden har til gode å oppdage, og helt nye teer som kommer til hver eneste dag. For oss byr alle reiser på nye overraskelser!”
Léo Perrin
 
Tilbake til blogg
1 av 3