Hva er en «flush»? 

Hva er en «flush»? 

Oppe i de kjølige fjellstrøkene i Himalaya, er tehagene i India og Nepal godt i gang med innhøstningen av årets første teblader. Våravlingen som nå plukkes etter vinterens dvale kalles “first flush”, og er den første av de fire innhøstningene som tar sted hvert år. Mot sommeren får Palais des Thés inn disse friske vårtéene, men enn så lenge kan vi by deg på en rekke eksklusive sorter som er plukket senere på året. 

Hver sesong har hver sin te

I Darjeeling i nord-India og Nepal brukes begrepet “flush” om alle innhøstinger og for øvrig avlinger, hvor de er nummerert etter hvilken sesong de tilhører: 


 • First flush (våravlingen): Starten av mars til begynnelsen av april
 • Second flush (sommeravlingen): I mai og juni
 • Monsoon flush (monsunavlingen): I juli og august
 • Third flush (høstavlingen): Fra september til slutten av oktober

 • Avlingene er svært ulike i disse subtropiske strøkene, ettersom mengden sollys, varme og fuktighet varierer i løpet av året. Smaken, aromaen og kvaliteten på tebladene er det som hovedsakelig skiller avlingene. Som regel gir våravlingen lette og florale téer, sommertéene er søte og runde, mens høsttéene er kraftigere og mer krydrete i smaken. 

  All te har sin rettmessige plass

  Til tross for at first flush er mest priset for sin komplekse og delikate smak, skal vi ikke se bort ifra at de senere innhøstningene kan by på like utsøkte smaker. First, second og third flush er alle unike - og de har hvert sitt karakteristiske smakspreg som gjør at vi året rundt kan nyte den variasjonen téen har å by på. 

  Nyt fjorårets høsttéer

  På butikkhyllene våre bugner det av nepalske og indiske third flush som er av Grand Cru-kvalitet. Siden høsten er varmere og til dels fuktigere, blir téene fra denne innhøstningen dypere, mer treaktig og krydret i smaken, slik som vår Jasbire Golden. Fordi høstbladene ikke er like komplekse som de tidligere avlingene, er de lettere å drikke for nybegynnere som ønsker å bli kjent med Grand Cru-téene. 

  Oppdag vårt utvalg av Third Flush fra Nepal og India

  I tillegg har vi utsøkte høsttéer som er produsert i tråd med first flush-stilen, hvor tebladene er lettere oksiderte slik at de vegetale smakene bevares. Dette gjelder altså vår populære Kotagiri Frost fra Nilgiri, samt våre utsøkte Grand Cru’er fra Pathivara og Norling i Nepal

  Deres florale og vegetale noter minner mye om de smakene vi finner i en klassisk first flush. 

   

  Den 28.april lanserer vi følgende "flushes" i butikkene våre:

  • ROHINI EX 4 EARLY SPRING F.T.G.F.O.P.1 - India First Flush 2022
  • YANKI TEA AUTUMNAL - India Third Flush 2021
  • AYUSH RED THUNDER - Nepal Third Flush 2021
  • MAI TEA EMERALD - Nepal Third Flush 202

  Særdeles utsøkte téer, en ren nytelse mens vi venter på resten av årets innhøstninger.  

  Tilbake til blogg
  1 av 3