Hvilken te er sunnest?

Hvilken te er sunnest?

"Hvilken te er sunnest?" Dette er et spørsmål vi ofte får, og det er vanskelig å svare på. Alle tetyper har sine fordeler. Vi i Palais des Thés synes dog det er mest viktig å drikke det man synes smaker godt. Liker du fyldige teer? Foretrekker du dem mer friske, eller liker du best de kraftigere variantene? Hva liker du å drikke til frokost og lunch? Hva drikker du mens du jobber?

Hver te har som sagt sine helsebringende egenskaper. Vi i Palais des Thés er opptatt av forskning og hva disse dataene kan fortelle oss. Her er en liten oversikt, hvis du fortsatt lurer!

 

Grønn te inneholder en antioksidant ved navn epigallokatekin-3-gallat (EGCG), som har evne til å beskytte cellene mot frie radikaler. I tillegg til at grønn te inneholder koffein, befatter den også en aminosyre kalt L-teanin. Denne aminosyren er med på å balansere ut den eksplosive effekten koffein kan ha, og gir en mer stabil energieffekt. Dette kan bidra til økt konsentrasjon og til å utløse dopamin.

 

 

 

 

Svart te er oksidert, og inneholder derfor antioksidanten theaflavin. Denne har også evne til å beskytte cellene. Antioksidantene in svart te har også positiv virkning på de gode bakteriene i tarmen. Noen studier har også vist til at svart te kan senke et høyt kolesterolnivå. Svart te inneholder også L-teanin og koffein, som bidrar til en mer stabil energieffekt enn kaffe.

 

 

  

  

Oolong te inneholder også EGCG og theaflavin, som tidligere nevnt har cellebeskyttende egenskaper. Også oolong inneholder L-teanin, som er godt for konsentrasjon og fokus. Oolong te inneholder også mindre koffein og er godt for fordøyelse.

 

 

 

 

 

 Pu Erh te er fermentert te, og har derfor samme egenskaper som kimchi og kombucha. Fermentert te og man kan ha positiv, probiotisk effekt på de gode bakteriene i tarmen. Pu Erh har også gjennom forskning vist å ha god effekt på vektkontroll, men dette er, som alltid, en del av et helhetlig sunt kosthold. 

 

  

 

 

 

Matcha, som i utgangspunktet var en viktig del av den rituelle teseremonien i Japan, har blitt umåtelig populær de siste årene. Siden matcha er japansk, grønn te som er malt opp, drikker du hele bladet. Dette fører til at du får i deg et mye høyere nivå av antioksidanter, som igjen beskytter cellene.

 

 

 

Ser vi en rød tråd her? Teer prosessert fra Camellia Sinensis-planten har mange like egenskaper. En fellesnevner er at de alle inneholder antioksidanter som har evne til å beskytte cellene i kroppen.

Igjen vil vi si at det viktigste av alt er at du skal drikke teen du synes er god. Helsefordelene kommer med på kjøpet!"

 

 

Bloggartikkelen er skrevet vår flinke medarbeider i Grensen Birgitte Venæs

Tilbake til blogg
1 av 3