Madeleinekaker med Grand Yunnan Imperial
Disse søte, franske fristelsene som er formet som små skjell, er ypperlige tilbehør til tekosen. Prøv vår variant med smak av Grand Yunnan Imperial, en nydelig svort te fra Yunnan i Kina!
- Porsjoner: 4
- Tilberedningstid: 45-50 minutter
Ingredienser
- 3 ss (12 g) Grand Yunnan Imperial i løsvekt
- 0.8 dL lettmelk
- 75 g smør (og litt ekstra til å smøre formen)
- 2 egg
- 75 g sukker
- 125 g siktet hvetemel
- ½ ts bakepulver
- en klype salt
- Litt melis til pynt
Utstyr
- Madeleineform
- Sprøytepose (anbefalt)
Slik gjør du det
- Forvarm ovnen på 190 ℃.
- Varm melken i en liten kjele. Når melken er varm, tilsett 1 ss Grand Yunnan Imperial og la det trekke i 6 minutter. Sil deretter ut tebladene og sett melken til side.
- Smelt smøret i et vannbad og sett det til side for å avkjøle.
- Pisk eggene og sukkeret i bolle til du får en luftig eggedosis.
- Rør inn melken, smøret, melet, bakepulveret og saltet.
- Knus de resterende tebladene i en mørtel eller med en kjevle til de er grovmalte.
- Tilsett den grovmalte téen i kakerøren og rør godt.
- Smør madeleineformene med romtemperert smør, og sikt litt hvetemel over.
- Ha røren over i sprøyteposen og sprøyt formene ¾ fulle.
- Stek kakene i midten av ovnen i 15-20 minutter, altså til de er lys gyllenbrune.