Matcha-pannekaker med bringebærpuré
Matcha er en irrgrønn japansk te, proppfull av umamismak som passer perfekt til desserter. Sammen med konditoren Marion i Frankrike, gir Palais des Thés deg en oppskrift på deilige matcha-pannekaker med frisk og fruktig bringebærpuré.
@palaisdesthesamiens @dasifreres_officiel
- 4 porsjoner (2 pannekaker per porsjon)
- Tilberedningstid: 40-60 min
Ingredienser til pannekakerøren:
- 250 g siktet hvetemel
- 4 egg
- 4,5 dL melk
- 2 ss Matcha Latte – Ideell m/ melk eller til bruk i mat
- 4 ss sukker
- 50 g smeltet smør
- Ekstra smør til steking
Ingredienser til bringebærpuréen:
- 250 g bringebær (ferske eller frosne)
- 2 ts sukker
- Saften av en halv sitron
Slik gjør du det
1. Sikt mel, sukker og matcha-pulver inn i en bolle og rør sammen. Tilsett gradvis egg, smeltet smør og melk mens du pisker røren med en visp. Pisk godt slik at røren blir klumpfri.2. La røren svelle i 30 minutter. I mellomtiden kan du tilberede bringebærpuréen ved å kjøre alle ingrediensene i en blender til du får en jevn og tykk konsistens. Avkjøl puréen frem til servering.
3. Varm en klatt med smør i en stekepanne, og hell en øse med pannekakerøre i den. Stek dem på hver side i noen minutter.
4. Nyt pannekakene med en generøs klatt av bringebærpuré.
Serveringstips: Gjerne server pannekakene med litt pisket krem og matcha-pulver strødd på toppen!