Oppskrifter: Drinker med Økologisk Summer Fizz

 

 

 Økologisk Summer Fizz er en av Palais des Thés’ limited edition sommerte, inspirert av cocktails og mixology. Hva er mixology spør du? Mixology er kunsten av å oppfinne, tilberede og servere blandede drinker og cocktailer. Dette gjenspeiles tydelig i denne forfriskende blandingen, bestående av grønn te, lime, ingefær, kanel og kardemomme. Lyst til å teste ut denne teen i dine drinker? Vi har ennå igjen Økologisk Summer Fizz i alle våre butikker! Så hvorfor ikke sikre med deg en pose nå, slik at du får også laget følgende sommerinspirerte drinker! 

 Merk: 

  • Samtlige oppskrifter er beregnet for én person, dvs. et glass. 
  • Tilberedningstiden er mellom 1- 2 timer. 
  • De fleste oppskrifter bruker musserende lemonade. Se oppskrift på denne her

Summer in Cuba (med alkohol) 

Dette trenger du: 

 Slik lager du Summer in Cuba: 

  1. Trekk 8 g Økologisk Summer Fizz i musserende lemonade i to timer i kjøleskapet. Sil ut teen eller fjern teposen når blandingen er trukket ferdig. 
  2. Fyll et stort glass med isbiter, og tilsett rom. 
  3. Topp glasset med 150 mL Summer Fizz-lemonaden. 
  4. Ferdigstill cocktailen med å skvise inn saften fra limen. 
  5. Pynt glasset ditt med en limebåt eller noen få skiver. 

 

Bitter Fizz (uten alkohol)

Dette trenger du: 

Ingredienser: 

  • 8 g Økologisk Summer Fizz
  • Noen mynteblader
  • Noen friske korianderblader
  • 30 mL ananasjuice
  • 10 mL grapefruktjuice
  • 10 mL sitronjuice
  • 15 mL agavesirup
  • Isbiter

 Utstyr: 

  • Cocktail shaker

 Slik lager du Bitter Fizz: 

  1. Trekk 8 g Økologisk Summer Fizz i ½ L tonic i én time i kjøleskapet. Sil ut teen eller fjern teposen når blandingen er trukket ferdig.
  2. Ta fram shakeren og tilsett ananas-, grapefrukt- og sitronjuice, samt agavesirupen. 
  3. Tilsett mynte- og korianderblader i shakeren. 
  4. Ha i noen isbiter, rist shakeren og hell blandingen i et glass med isbiter.
  5. Topp glasset med 60 mL Summer Fizz-tonic. 
  6. Server drinken med noen få blader av enten mynte eller koriander i glasset. 

 

Økologisk Summer Fizz Mojito (med alkohol)

Dette trenger du: 

Ingredienser: 

Simple syrup

  • 2.5 dL sukker
  • 2.5 dL vann

Utstyr: 

  • Cocktail-muddler
  • Cocktail-røreskje 

Slik lager du “simple syrup”:

  1. Ha i sukkeret og vannet i en mellomstor kasserolle. 
  2. Kok opp og rør rundt til sukkeret har løst seg. 
  3. Fjern kasserollen fra varmen, og la sirupen avkjøle seg. 

Slik lager du Summer Fizz Mojito: 

  1. Trekk 8 g Økologisk Summer Fizz i ½ L musserende lemonade i to timer i kjøleskapet. Sil ut teen eller fjern teposen når blandingen er trukket ferdig. 
  2. Ha i myntebladene og limen i bunnen av glasset, og tilsett 20 mL av sirupen. Mos alt sammen med cocktail-muddler, og dermed fyll glasset med knust is. 
  3. Tilsett rom og dermed topp glasset med 150 mL Summer Fizz-lemonaden. 
  4. Bruk røreskjeen til å røre blandingen.
  5. Pynt glasset med limebåter samt noen få mynteblader.

 

Lovely Kick (uten alkohol)

Dette trenger du: 

Bringebærcoulis

  • 400 g friske bringebær
  • 100 g melis 
  • saften av ½ sitron

Slik lager du bringebærcoulis: 

  1. Kjør alt sammen i en blender eller med en stavmikser til du får en jevn saus.
  2. Sil saften og sett den kjølig til du skal bruke den. 

Slik lager du Lovely Kick: 

  1. Trekk 8 g Økologisk Summer Fizz i ½ L musserende lemonade i to timer i kjøleskapet. Sil ut teen eller fjern teposen når blandingen er trukket ferdig. 
  2. Hell i blodappelsin-, grapefrukt - og sitronjuice i et stort glass med isbiter. 
  3. Tilsett 10 mL bringebærcoulis. 
  4. Topp glasset med 50 mL Summer Fizz-lemonade.
  5. Pynt glasset med sitronskiver.