TILBERED VÅRTEER FRA JAPAN MED EN KYUSU

Hvordan bruke en Kyusu tekanne:

  • Forbered utstyret: 1 Kyusu; 3 kopper; teblader og måleskje
  • Varm vannet i kjelen til rett under koketemperatur.
  • Legg tebladene i tekannen.
  • Fyll to kopper med varmt vann for en sencha og en kopp med varmt vann for Gyokuro.
  • Kjøl ned vannet ved å overføre det fra kopp til kopp ved bruk av den gjenværende tomme koppen. Hver gang man gjør dette synker temperaturen med 10°C. Dette forsikrer at vannet ender opp på riktig temperatur.
  • Hell innholdet i koppene over bladene når vannet har nådd anbefalt temperatur.
  • La bladene trekke.
  • Hell innholdet fra Kyusu’en over i de tre koppene.
  • Repeter prosessen; men reduser trekketiden med en tredjedel hver gang.

Den Japanske måten å bruke en Kyusu: Teen kan trekkes flere ganger.

For «vanlig» shincha (som Tawaramine):

4g te per dl vann (normalt 10g for en kyusu) – 70 grader

  1. trekk: 60 sek
  2. trekk: ingen trekketid (hell av med en gang)
  3. trekk: 20 sek, øk temperatur med 10 grader

 For Gyokuro:

10g te per dl vann (mye større mengde te enn andre japanske teer, grunnet lavere temperatur)

  1. trekk: 60 sek (50 grader)
  2. trekk: 30-40 sek (50-55 grader)
  3. trekk: 60 sek (60 grader)