TILBERED VÅRTEER FRA JAPAN MED EN KYUSU
Hvordan bruke en Kyusu tekanne:
- Forbered utstyret: 1 Kyusu; 3 kopper; teblader og måleskje
- Varm vannet i kjelen til rett under koketemperatur.
- Legg tebladene i tekannen.
- Fyll to kopper med varmt vann for en sencha og en kopp med varmt vann for Gyokuro.
- Kjøl ned vannet ved å overføre det fra kopp til kopp ved bruk av den gjenværende tomme koppen. Hver gang man gjør dette synker temperaturen med 10°C. Dette forsikrer at vannet ender opp på riktig temperatur.
- Hell innholdet i koppene over bladene når vannet har nådd anbefalt temperatur.
- La bladene trekke.
- Hell innholdet fra Kyusu’en over i de tre koppene.
- Repeter prosessen; men reduser trekketiden med en tredjedel hver gang.
Den Japanske måten å bruke en Kyusu: Teen kan trekkes flere ganger.
For «vanlig» shincha (som Tawaramine):
4g te per dl vann (normalt 10g for en kyusu) – 70 grader
- trekk: 60 sek
- trekk: ingen trekketid (hell av med en gang)
- trekk: 20 sek, øk temperatur med 10 grader
For Gyokuro:
10g te per dl vann (mye større mengde te enn andre japanske teer, grunnet lavere temperatur)
- trekk: 60 sek (50 grader)
- trekk: 30-40 sek (50-55 grader)
- trekk: 60 sek (60 grader)