Dragens år

Dragens år

Lørdag 10. februar er det kinesisk nyttår, også kjent som “Lunar New Year”. Dette er en av de største, og ikke minst, viktigste helligdagene i Kina. Da er det full fest med fyrverkeri, store måltider og familiesammenkomster, røde lanterner, imponerende dragedans og mye mer. Og denne feiringen blir ekstra spesiell: 2024 er nemlig “Dragens år”, en sjelden og spektakulær begivenhet som kun skjer hvert 12 år!

Den kinesiske Dragen

Sculpture of Chinese dragon

Dragen har vært en sentral skikkelse i kinesisk kultur helt siden oldtidens Kina, særlig i kunsten og litteraturen. På eldgamle smykker, pyntegjenstander og tekstiler finner vi avbildninger av Dragen, fremstilt som et slangeaktig dyr med hodet til en kamel, ørene til en okse, hornene til en hjort, skjellene til en karpe og klørne til en ørn. Ofte er denne dragen avbildet med en perle som skal symbolisere lykke, velstand, visdom og kunnskap. Også i litteraturen og scenekunsten dukker det opp utallige referanser til dette fabeldyret, som henspiller på dets edle og noble karakter.

Visste du at...
keiserne fra de eldgamle dynastiene så på seg selv som “sønner av dragen”? For å understreke dette og deres autoritet, var dragen båret på deres keiserlige emblemer og kapper.

Dette majestetiske dyret er fortsatt viktig for kineserne den dag i dag, og står sterkt i den kinesiske folkesjelen. I motsetning til den uhyrlige, ildsprutende dragen fra vestlige fortellinger, er den kinesiske et mer velvillig, harmonisk og intelligent vannvesen som bringer velstand og lykke. Med andre ord anses dragen som en lykkebringer, og da er det ingen overraskelse at Dragen som et årstegn regnes som det aller heldigste.

Suksess, pågangsmot og tapperhet

Ifølge kinesisk mytologi blir dragen født som en beskjeden, liten karpe før den blir transformert til det mektige dyret den er kjent for å være. Legenden forteller om en magisk port som ligger på toppen av kjempestor foss. I bunnen av fossen er det mange karper som prøver å svømme seg opp til toppen, for å passere gjennom den magiske porten – men det er ytterst få som er dyktige eller modige nok til å klare det. Dette er en bragd som tar tusenvis av år. Likevel, skulle det skje at en karpe klarer å komme seg til porten, blir den forvandlet til en mektig drage. Dette er grunnen til at dragen er et symbol på suksess, pågangsmot og tapperhet.

white-dragon

Feir Dragens år med te!

I forbindelse med denne spesielle nyttårsfeiringen, lanserer Palais des Thés en rekke unike téer som er inspirert av kinesisk nyttår og dragen i seg selv. Kanskje vil disse bringe deg ekstra hell og lykke i 2024?

Dragon's Ba Bao Cha

Ba Bao Cha

“De åtte skatters te” er inspirert av en tradisjonell kinesisk oppskrift, som består av åtte smakfulle, og ikke minst symbolske ingredienser, nøye utvalgt for godt hell og god helse.

Osmanthus Pearls

osmanthus-perler

Denne oolong-téen med osmanthus-blomster er en ren delikatesse! Osmanthus, en unik blomsterart fra Sørøst-Asia, gir téen en kompleks aroma som minner om aprikos, fersken, sjasmin og tiaréblomst.

Black Pearls

blackpearls

Fra Taiwan har vi en nydelig oolong, med god sødme og en meget behagelig rund munnfølelse. Téen har en tydelig aromatisk profil av gourmet-noter som honning, kokt frukt og vanilje.

Saint George's Dragon

stgeorge

Denne téen er en homage til legenden om Sankt Georg, Georgias patriark, som bekjempet en drage for å redde en landsby og dens prinsesse. Téen er kraftig, rund og velbalansert, og stiller med både ristede, treaktige og fruktige aromaer.

Her finner du flere téer og produkter knyttet til denne spesielle nyttårsfeiringen! Dersom du ønsker å utforske og lære mer, kan du stikke innom en av våre butikker og få hjelp av våre dyktige ansatte. Med det ønsker vi deg godt nyttår, igjen! – og håper at 2024 blir lykkens år!

Røde lanterner
*Alle våre blogginnlegg er skrevet og laget av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter. Bildene er hentet fra PDT sine nettsider, og fra Unsplash: Bilde 2 av Annie Spratt, 3 av Rock Vincent og 8 av Henry & co.
Tilbake til blogg
1 av 3