Stekt andebryst med røkt te

4 porsjoner

 Middels         >12 timer

Ingredienser

2 andebryster

4 ss røkt te

Salt, pepper

Stekt and

Slik gjør du det

  1. Andebrystet har en fettkappe (dekket av skinn) som må tilberedes riktig for at kjøttstykket skal bli sprø og saftig. Bruk en skarp kniv til å skjære striper i skinnet. Unngå å skjære ned i kjøttet.
  2. Tilsett Thé du Tigre inn i de utskjærte snittene. Pakk så andebrystene hver for seg i aluminiumsfolie, og sett dem inn i kjøleskapet i minst 12 timer for at fettkappen skal absorbere téens aroma.
  3. Fjern aluminiumsfolien, og ta bort så mye som mulig av tebladene fra andebrystene. Krydd brystene godt med salt og pepper på begge sider. Forvarm ovnen på 200 grader.
  4. Forvarm en stekepanne uten å ha i olje eller smør. Legg så andebrystene med skinnsiden ned, og senk varmen et hakk eller to slik at skinnet ikke brenner seg.
  5. Etterhvert vil fettet i andebrystene smelte og frigjøre seg i pannen. Dette fettet kan du øse ut med en sauseskje – men ikke kast det! Fettet er full av smak og passer perfekt til å steke poteter og annet tilbehør.
  6. Når skinnsiden er sprøtt og har fått en gyllen farge, snur du andebrystene og steker undersiden i ca. 7 minutter.
  7. Legg dem i en ildfast form med skinnsiden opp, og sett dem i ovnen i 8-10 minutter.
  8. Server andebrystene på en fjøl sammen med deilig tilbehør, men husk å vent i 10 minutter før du skjærer kjøttet opp i tynne skiver. Bon appétit!
Tilbake til blogg
1 av 3