Stekt andebryst med røkt te
4 porsjoner
Middels >12 timer
Ingredienser
2 andebryster
4 ss røkt te
Salt, pepper
Slik gjør du det
- Andebrystet har en fettkappe (dekket av skinn) som må tilberedes riktig for at kjøttstykket skal bli sprø og saftig. Bruk en skarp kniv til å skjære striper i skinnet. Unngå å skjære ned i kjøttet.
- Tilsett Thé du Tigre inn i de utskjærte snittene. Pakk så andebrystene hver for seg i aluminiumsfolie, og sett dem inn i kjøleskapet i minst 12 timer for at fettkappen skal absorbere téens aroma.
- Fjern aluminiumsfolien, og ta bort så mye som mulig av tebladene fra andebrystene. Krydd brystene godt med salt og pepper på begge sider. Forvarm ovnen på 200 grader.
- Forvarm en stekepanne uten å ha i olje eller smør. Legg så andebrystene med skinnsiden ned, og senk varmen et hakk eller to slik at skinnet ikke brenner seg.
- Etterhvert vil fettet i andebrystene smelte og frigjøre seg i pannen. Dette fettet kan du øse ut med en sauseskje – men ikke kast det! Fettet er full av smak og passer perfekt til å steke poteter og annet tilbehør.
- Når skinnsiden er sprøtt og har fått en gyllen farge, snur du andebrystene og steker undersiden i ca. 7 minutter.
- Legg dem i en ildfast form med skinnsiden opp, og sett dem i ovnen i 8-10 minutter.
- Server andebrystene på en fjøl sammen med deilig tilbehør, men husk å vent i 10 minutter før du skjærer kjøttet opp i tynne skiver. Bon appétit!