Nyheter

 • Start teeventyret ditt idag! Del 2: Kom i gang med tesmaking

  Drikk massevis av te!

  Hva om du startet hver dag med en god kopp te? For å forstå og verdsette te er det viktig at du drikker mye av det, og med “mye” mener vi flere ganger i uken – hver dag hvis mulig. Ta deg en velfortjent pause mens du er på hjemmekontor, og lag deg en god kopp med rykende te. Prøv å finn lykken og roen i selve tilberedningsritualet!

 • Start teeventyret ditt idag! Del 1: Teutstyr og bryggeteknikk

  Først og fremst: velkommen, kjære nykommer – du har kommet til rett sted for å bli hekta på te! Når du setter ut på dette eventyret kommer du raskt...
 • 3 unike Bancha-teer! Naviger deg gjennom Japans landskap av grønne teer

  Japanske grønne teer omfatter mer enn de tynne nåleformede variantene som sencha, kabuse og gyokuro. Dersom du gikk glipp av vårt tidligere innlegg om disse teene, kan du lese om dem her: Sencha, kabuse, eller gyokuro? Vi fortsetter å dykke dypere inn i Japans mangfoldige teverden, der vi skal se nærmere på den hverdagslige, men også unike, bancha-teen!
 • Støtt våre tevenner! Prøv ut kommende Grand Cru teer fra Nepal og Indonesia

  Året 2020 er snart omme, og vi kan alle si oss enige i at dette året har vært tøft. Likevel er vi på Palais des Thés kjempetakknemlige for all den støtten vi har fått fra dere lojale teelskere. Dere har virkelig vist hvor mye dere verdsetter teen vår, men vi trenger deres hjelp nok en gang. Denne pandemien har vært ekstra vanskelig for våre teprodusenter i Nepal og Indonesia. For å støtte dem har vi kjøpt inn et parti av deres nydelige Grand Cru teer, og vi håper at du også vil gi dem en sjanse! 
 • En tegave helt uten like - Nye og sjeldne Grand Cru’er

  Veldig mange er allerede godt i gang med julegavehandelen, og du er nok ikke et unntak – men sliter du med å finne en gave til en som er usedvanlig glad i te? Lurer du på hvilke teer personen ikke har drukket før, eller hvilke varianter som er sjeldne og sesongbasert? Vi på Palais des Thés har svaret! Vi foreslår nemlig de nye og kommende Grand Cru-teene våre! Vi har vi fått inn et nytt parti utsøkte og sjeldne teer, nylig plukket ut av vår grunnlegger François-Xavier Delmas. Så kanskje du skal unne teelskeren i ditt liv en av disse skattene? 
 • Diwali og te! To tingene som bringer familie og venner sammen

  Diwali eller dipawali betyr “en rekke med lys”, og er en 5-dagers lysfestival som feires av millioner av hinduer, sikher, og jainer rundt om i verdenen. Særlig i India er denne feiringen svært viktig. 

  Diwali handler om de godes seier over det onde, lyset over mørket, og kunnskapen over uvitenheten. For hinduistene er lysfestivalen også til ære for Lakshmi, gudinnen for rikdom, lykke, velstand og fruktbarhet. Huset gjøres rent og pyntes med lys, slik at gudinner kan komme på besøk og bringe lykke til deres hjem.

 • Sencha, kabuse, eller gyokuro? Naviger deg gjennom Japans landskap av grønne teer!

  Om du i det siste har vært innom butikkene våre, og skuet over vårt landskap av rene grønne teer, så kan disse navnene virke nokså velkjente. Ja, d...
 • Kaffedrikkerens guide til te

  En hverdag sittende inne i flere timer på hjemmekontor, eller i zoom-undervisning iført i pysj, skriker som oftest etter store mengder kaffe. Men du har nok kjent at en 1-liters kanne (om dagen!), vel, kanskje gjør mer vondt enn godt. Uroen, anspentheten, stresset og søvnløsheten har begynt å prege mer av hverdagen.

  Om du nå befinner deg på et punkt der du ønsker å drikke mindre kaffe, og heller mer te, da er dette innlegget din ultimate guide!

 • Mest kjente temyter avslørt!

  Kanskje du begynte å drikke te for helsa, eller kanskje ville unngå anspentheten du fikk fra kaffen, eller så bare falt du pladask for smaken av te. Uansett hvilken grunn du hadde, så fant du nok en del gjennomgående myter som ble sagt om te. I dette innlegget skal vi i (større grad) i dybden avsløre de to mest kjente mytene. La oss begynne! “Without further ado”, la oss begynne!
 • Knask eller knep! Mestre kunsten av å forene te og sjokolade

  Te + Sjokolade = Sant! 

  En utsøkt te og en dekadent sjokoladebit utgjør sammen en fortryllende symbiose. Det er et samspill mellom det søte og det bitre, en dynamisk utveksling mellom mykhet og skarphet, og en harmonisering av komplementære samt kontrastfylte smaksnoter. Du får med andre ord en gastronomisk fornemmelse helt uten like, og det er uten tvil en spennende måte å oppdage nye smaker på!

 • En innføring i den naturlige koffeinfrie “teen” Rooibos

  Rooibos er perfekt for deg som ikke vil bare prøve noe nytt, men som også ønsker å dempe ned på koffeininntaket, uten at det så klart går på bekostning av smaken. Rød rooibos er fortsatt en smaksrik brygg med skogsaktige samt fruktige noter. Her går du ikke glipp av noe! Mer av en “grønn te”-tilhenger? Jo, da kan du prøve deg på den grønne versjonen! 

 • Holdbarhet og oppbevaringstips!

  Når vi investerer i te av høy kvalitet (som også gjerne er litt kostbare), bør vi være ekstra oppmerksomme på oppbevaringen. Vi vil jo få så mest mulig ut av teen vår, sant?