Nyheter

  • Hva har kabuse, gyokuro og matcha til felles?

    Gyokuro og Kabuse fra Japan, årgang 2022 Ichibancha 一番茶 Fellesnevneren til disse teene er at de tilhører “skygge-te familien”. Det betyr at de er l...
  • Ichibancha 2022

    “Den første téen” Ichibancha betyr “den første téen”, og refererer til Japans høyt prisede våravling som plukkes mellom april og mai. Av de fire å...
  • Darjeeling maraton: Oppdag téens sjampanje

    First Flush fra Darjeeling 2022 I nordøst-India, ved foten av de enorme Himalayiske fjellstrøkene finner vi den berømte Darjeeling-regionen. Navnet...
  • Feir 17.mai med god te!

    17.mai er rett rundt hjørnet, og flesteparten er midt i forberedelsene til denne viktige dagen. For mange handler 17.mai om å samle familie og venn...
  • Hva er en «flush»? 

    Oppe i de kjølige fjellstrøkene i Himalaya, er tehagene i India og Nepal godt i gang med innhøstningen av årets første teblader. Våravlingen som nå...
  • Pu Erh: Gjør godt og smaker godt

    Pu Erh er en vellagret, fermentert te som tilhører den eldste téfamilien, heicha, som betyr “mørk te” på kinesisk. Pu Erh har vært lenge brukt i ki...
  • Afternoon Tea

    Med populære TV-serier som Downtown Abbey, The Crown og Bridgeton, er det slettes ikke merkelig at den erkebritiske Afternoon Tea har slått godt an her til lands. Her snakker vi om et sjarmerende ettermiddagsmåltid, som består av fersktrukket te og appetittvekkende godbiter som fingersmørbrød, scones og småkaker, gjerne servert på et treetasjes kakefat. I Norge har Afternoon Tea blitt en stor suksess. Ofte er den ansett som en helgeluksus, hvor venner og familier møtes til et begivenhetsrikt måltid utenom det vanlige. 

  • Te og fastelavnsboller

    Fastelavnssøndag er her om en drøy uke, som betyr at vi kan snart hive i oss massevis av hveteboller proppfulle av krem og annet snadder. Kanskje ...
  • Overrask din kjære med frokost på senga!

    Februar har begynt, og både morsdagen og valentinsdagen står for døren. Snart er tiden inne for å skjemme bort de vi bryr oss om, og da er det allt...
  • Bli kjent med våre te-forskere

    Oppdagelser i felten En god sirkel Gjennom hele året reiser François-Xavier Delmas and Léo Perrin verden rundt på leting etter de beste teene, sjel...
  • Ukens Te og matoppskrift: Stekt andebryst med røkt te Thé du Tigre

    4 porsjoner Tilberedningstid: >12 timer Ingredienser 2 andebryst 4 ss Thé du Tigre Salt, pepper  Slik gjør du det 1. Andebrystet har en f...
  • Hvit te: Oppdag verdens mest raffinerte te

    Hvit te er i dag ansett som den mest raffinerte tefargen. Av alle tefargene er det den nærmest tebladenes naturlige tilstand, da téen gjennomgår fæ...