Diwali og te! To tingene som bringer familie og venner sammen

Diwali og te! To tingene som bringer familie og venner sammen

Lysfestivalen diwali er endelig her! Det betyr tente stearinlys og oljelamper i alle hus og hjem. Gulv utsmykket med vakre og fargerike rangoli. Søt burfi, nankhatai, og jalebi som smelter i munnen. Sprakende fyrverkeri som får nattehimmelen til å gløde. Viktigst av alt er de hjertevarme familiesammenkomstene med god og deilig mat!

Hva er diwali? 

Diwali eller dipawali betyr “en rekke med lys”, og er en 5-dagers lysfestival som feires av millioner av hinduer, sikher, og jainer rundt om i verdenen. Særlig i India er denne feiringen svært viktig. 

Diwali handler om de godes seier over det onde, lyset over mørket, og kunnskapen over uvitenheten. For hinduistene er lysfestivalen også til ære for Lakshmi, gudinnen for rikdom, lykke, velstand og fruktbarhet. Huset gjøres rent og pyntes med lys, slik at gudinner kan komme på besøk og bringe lykke til deres hjem. I tillegg er diwali en nyttårsfest for hinduene, ettersom det er i denne perioden deres nye år starter. Familier og venner benytter da anledningen til å gi hverandre gaver og ønske hverandre godt i nyåret. 

FX Delmas sammen med Abishek Dev, Teesta Valley Estate

 

Diwali festivalen avsluttes med en stor fest og når en ukes feiring er over begynner igjen arbeidet med å plukke te. Akkurat som te, er diwali en fin begivenhet som bringer familie og venner sammen. Hvorfor ikke bringe hverandre enda tettere sammen med rykende varm te? Jeg mener, en søt og melkeaktig burfi er ikke fullkommen uten en kopp te!

Palais des Thés’ te-anbefalinger

Assam Maijian

Server gjestene eller familien en kopp rykende Assam Maijian, gjerne med søt godbit ved siden av. En suveren sort te med en floral og fyldig smak som varer lenge i munnen. Dette er vår fineste te fra Assam-provinsen!

Darjeeling Castleton DJ 92 F.T.G.O.P.1 2020

Hvorfor ikke unne deg en Grand Cru til denne spesielle anledningen? Vi anbefaler deg denne Darjeeling-teen fra den berømte tehagen Castleton, kjent for sine utsøkte sommerinnhøstninger (second flush). Nyt denne Grand Cru’en med noter av honning og frukt, støttet oppunder av en subtil sødme. Her er det lov å kose seg litt ekstra! 

Krydderblandinger

Du kan aldri gå feil med krydder-teer! Særlig for oss som bor i Norge kan det være fint å tilføye feiringen litt varme krydder-noter. Piff opp Diwali med våre spennende krydder-teer. De er alle skapt av Mathias Minet, mannen bak Palais des Thés signaturblandinger. You are in for a treat! 

Spiced tea along Indian roadsides

Våre krydderblandinger

Om du ønsker andre forslag til te må du gjerne sende oss en melding på våre sosiale medier eller i chatboksen på nettbutikken vår. Vi hjelper deg gjerne! 

Gavetips!

Har du en teelsker som du skal gi gave til? Hva med å gi én eller to av de foreslåtte teene? Eller så kan du lage et gavesett med våre , washibokser, tesil og/eller tidstaker?

På grunn av corona-situasjonen er det nok ikke så lett å treffe slektninger og venner, men vi håper at du og dine nærmeste allikevel får en fin feiring. Nyt maten, teen og tiden dere har med hverandre! 

 

*Alle våre blogginnlegg er skrevet av Mimi Lu @mlululu2411, vår flinke ansatte i vår butikk på Sandvika Storsenter.

 **Les også DISCOVERING TEA, A tea traveller's blog

 

 

Tilbake til blogg
1 av 3