Samling: Grand Cru fra Japan - Ichibancha 一 番茶

Ichibancha 一番茶 som betyr “årets første te” er også navnet på de mest prestisjefylte vårteene fra Japan. De er laget av friske unge blader som plukkes mellom sen-april og mai, og når bladene er ferdigbehandlet får vi gastronomiske underverker med berikende aromaer og silkemyke teksturer. 

Shincha teer har en mer kompleks aroma og sødme i forhold til sencha, i tillegg til at den ikke har noen astringens. De primære notene er nyklippet gress, jod, spinat og kokte grønnsaker, mens de sekundære kan være smør, skalldyr, nøtter og hvite blomster – avhengig av hvilken kultivar som er brukt og hvor teen er produsert. 

Ichibancha grønn te, som innhøstes i april, er rikest på næringsstoffer, og har flere viktige fordeler for å holde energien oppe.

Høyt innhold av koffein og L-theanin gir langvarig energi og skjerpet konsentrasjon uten uro eller krasj – perfekt for aktiviteter som krever utholdenhet.

Grand Cru fra Japan - Ichibancha 一 番茶